ua en ru

Гладка і здорова шкіра: дієтолог розповіла правду про "вітамін молодості"

Гладка і здорова шкіра: дієтолог розповіла правду про "вітамін молодості" Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт розповіла, які продукти варто включити в раціон для квітучого зовнішнього вигляду

Красива, пружна, чиста і гладка шкіра – це мрія кожної жінки і її прикраса у будь-якому віці. Звичайно, важливий догляд і хороша косметика, але головна запорука рівного рельєфу і здорового рум'янцю - харчування і отримання організмом цінних речовин у достатній кількості. Професійний дієтолог Світлана Фус заявляє, що головним "вітаміном молодості" вважається вітамін Е. Про те, в яких продуктах він міститься і в яких кількостях необхідний кожній з нас вона розповіла на сторінці в Instagram.

Чим же так корисний цей вітамін? Це потужний антиоксидант і кардіопротектор, він бере участь у синтезі різних гормонів та володіє протизапальними властивостями, а також підвищує імунітет - клітини тканин тіла стають більш стійкими до впливу зовнішнього середовища.

Експерт зазначає, що вітамін Е не синтезується в організмі людини і обов'язково повинен надходити з їжею. Тому в раціоні завжди повинно бути достатньо цього вітаміну.

Гладка і здорова шкіра: дієтолог розповіла правду про "вітамін молодості"

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Висока кількість вітаміну Е міститься в:

  • рослинних оліях;
  • свіжих, необроблених овочах;
  • зернових продуктах.

Світло руйнує вітамін Е під час зберігання продуктів, а тепло - в процесі приготування. Максимум вітаміну після обробки зберігають рослинні олії холодного віджиму, тому вважаються більш корисними.

Якщо ви хочете отримувати вітамін Е в достатній кількості з їжі, то включайте в раціон продукти, які можна їсти без приготування - паростки пшениці, лісові і волоські горіхи, мигдаль, насіння, яєчні жовтки, шпинат, листову зелень, помідори.

Гладка і здорова шкіра: дієтолог розповіла правду про "вітамін молодості"
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Добова потреба дорослої людини у вітаміні Е становить близько 15 мг. Така кількість міститься в 30 г соняшникової олії або в 100 г оливкової. Але це не означає, що ми повинні набирати необхідну кількість вітаміну Е тільки з цих джерел.

Не варто забувати і про те, що все добре в міру. Вітамін Е - жиророзчинний, тому може накопичуватися в організмі і викликати інтоксикацію. Велике перевищення дози вітаміну може не запобігати, а навпаки, викликати проблеми зі здоров'ям.

Гладка і здорова шкіра: дієтолог розповіла правду про "вітамін молодості"

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Нагадаємо, що дієтолог-нутриціолог Лора Філіппова поділилася топ-9 правил ЗСЖ, які підійдуть кожному.

До слова, дієтолог Інна Забіяка назвала головні правила харчування під час відпустки, які допоможуть не поправитися на курорті.

До речі, дієтолог Олена Кален перерахувала оригінальні рецепти корисних і смачних страв з ягоди сезону - полуниці.