"Це може Вам врятувати життя": дієтолог розповіла, хто ризикує отримати інсульт і як його уникнути
Оксана Скиталінська рекомендує бути уважнішими до свого раціону харчування
Популярний лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла своїм підписникам, хто ризикує отримати інсульт і як уникнути цієї хвороби. Про це експерт повідомляє на своїй сторінці в Facebook.
Інсульт - це стан, при якому внаслідок припинення надходження крові в мозок через закупорки артерії або крововилив через розрив стінки судини, відбувається пошкодження або загибель нервових клітин.
"Ще недавно основним "інсультним" віком вважався 55-60 років, але інсульт дуже "помолодшав" - вже третина випадків припадає на 30-40-літніх", - пише Оксана Скиталінська.
Скріншот поста: (https://www.facebook.com/O.Skytalinska)
Щоб уникнути інсульту експерт рекомендує припинити вживання будь-якої переробленої їжі (солодкі води, компоти, торти і всю іншу випічку, а також ковбаси, шинки, смажену їжу). Особливо шкідливою є комбінація жирного і солодкого.
Дієтолог радить їсти просту і природну їжу і побороти всі свої шкідливі звички: кинути палити і пити. Також важливо зробити свій образ життя максимально активним, інакше вас може чекати не тільки інсульт, але і атеросклероз, діабет 2 типу, Альцгеймер.
"Жити довго і щасливо багатьом під силу. Візьміть на себе відповідальність і це може Вам врятувати життя", - підсумувала лікар.
Нагадаємо, що дієтологи назвали п'ять помилок, які заважають позбавитися від зайвої ваги.
До речі, раніше ми писали про те, що дієтолог назвала топ-5 напоїв для схуднення.
А також розповідали про те, що медики назвали продукти, які можуть спровокувати мігрень.
Відео: РБК-Україна