Їжа не повинна сприяти підвищенню кислотності шлунка
Не всяку їжу можна вживати на голодний шлунок, оскільки вона може завдавати шкоду організму, підвищуючи кислотність і травмуючи слизові оболонки. Які продукти можна їсти без побоювання розповів експерт, повідомляє medikforum.ru
Експерти рекомендують вживати натщесерце горіхи, оскільки вони відрізняються збалансованим складом білків, жирів і вуглеводів, а також містять корисні жирні кислоти, які покращують стан серцево-судинної системи і роботи мозку. Крім того, вони нормалізують кислотність шлункового соку.
Курячі яйця (тільки не в смаженому вигляді) також корисно вживати на голодний шлунок. Цей продукт добре засвоюється організмом, а також доведено, що люди, які снідають яйцями, з'їдають менше калорій протягом дня.
Також на голодний шлунок радять їсти гречану кашу. Гречка легко засвоюється організмом людини і володіє властивостями "вирівнювати" тиск, заспокоювати нервову систему і м'яко стимулювати роботу травної системи.
Вівсянка вважається відмінним варіантом для їжі на голодний шлунок. Вівсяна крупа відрізняється високим вмістом протеїнів, які відновлюють тканини і клітини. Вівсяна каша діє на шлунок як ліки: обволікає слизову і захищає її від дії кислот. Крім того, овес має протиракову дію.
Нагадаємо, що дієтолог розповіла, чи корисна шкільна їжа з автоматів.
Ми писали, що Світлана Фус розповіла, до яких наслідків може привести дефіцит води в організмі.При великому зниження води у людини може погіршитися слух, зір, а також бути присутні судоми в м'язах.
А також про те, чому так важливо включити у свій щоденний раціон горіхи.
Відео: РБК-Україна