Дієтолог розповіла, чи варто відмовлятися від вечері під час схуднення
Експерт поділилася думкою щодо вечірнього ритуалу
Відомий український дієтолог Світлана Фус опублікувала на своїй сторінці в Instagram пост, в якому розповіла, чи можна вечеряти під час схуднення.
Експерт порадувала фолловерів тим, що не потрібно відмовляти собі в цьому вечірньому ритуалі.
"Відмовлятися від вечері в період схуднення – чи правильно це? Ні, ні і ще раз ні! Прийом їжі у вечірній час такий же обов'язковий, як і інші, от тільки варто пам'ятати про те, що вечеря має бути легкою. Те, що ми з'їли за 3-4 години до сну не повинно приносити відчуття важкості в шлунку", - зазначила Фус.
Світлана Фус. Фото: instagram.com/dietolog.fus
Також Світлана перерахувала список продуктів, які варто виключити у вечірній час:
Кислі овочів і фрукти
Свинина
Ковбаси
Вершкове масло
Жирні сири
Жирної риби
Калорійні соусів
Здоровий вечерю на думку дієтолога може складатися з:
Нежирної риби або м'яса (краще відвареної або приготованої на грилі)
Цільнозернові каші
Тушкованих, запечених або парових овочів
Листових салатів і зелені
Також Світлана Фус розповіла, як після легкої вечері відчувати ситість.
"Все залежить від тієї кількості енергії, яку ми отримали з їжею протягом дня. Якщо на сніданок, перекус і обід ми трошки "не доїли", то дефіцит калорій і корисних речовин наш організм захоче заповнити саме у вечірній час доби. А тому і звичного об'єму порції може бути недостатньо. Тому будьте уважні, налаштуйте правильно режим харчування протягом дня, і тоді привчити себе до легкого вечері буде дуже просто", - резюмувала експерт.
Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла, на що важливо звертати увагу при складанні раціону.
Ми писали, що відомий дієтолог Альбіна Комісарова розвінчала популярні міфи, а також відповіла на найпопулярніші питання про харчування після тренування.
А також про те, що одна з кращих дієтологів України Світлана Фус розповіла, які продукти повинні щодня бути присутніми в раціоні для того, щоб ви відчували себе щасливіше і здоровіше.
Відео: Факти про їжу