Як приготувати корисний суп з осінніх овочів: порада дієтолога
Для приготування страви вам знадобляться баклажани, печериці, цибуля, картопля, морква і молоко
Дієтолог Світлана Фус поділилася на своїй сторінці в Instagram рецептом смачного і корисного супу з осінніх овочів. Вона нагадала про те, що в свій раціон необхідно включати супи і сезонні овочі, тому і запропонувала почати з простого рецепту.
Світлана Фус розповідає, що для приготування супу з осінніх овочів знадобляться:
- баклажани ( 2 шт),
- цибуля (1 шт),
- морква (0.5 шт.),
- картопля (1 шт.),
- печериці (200 г),
- молоко (500 мл),
- вода (800 мл),
- рослинна олія (2 ст. л.),
- сіль і перець за смаком.
Для початку наріжте молоді баклажани (перестиглі можуть гірчити) кубиками. Далі посоліть їх і перемішайте в мисці. Після цього залиште баклажани на 15 хвилин. У цей час натріть моркву на великій тертці, дрібно наріжте цибулю, помийте і наріжте печериці на дві частини (великі – на чотири). З просоленных баклажанів злийте рідину і просушіть овочі на паперовому рушнику.
Далі розігрійте на сковороді 1 ст. л. рослинної олії, а потім додайте раніше нарізані баклажани і томіть їх на середньому вогні до 10 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка. У каструлі, де будете варити суп, розігрійте 1 столову ложку рослинного масла, висипте цибулю і тушкуйте її 4-5 хвилин.
Потім додайте нарізані печериці, сіль і чорний перець за смаком, перемішайте і тушкуйте до 5 хвилин. Очищену картоплю наріжте дрібними кубиками, додайте її до тушкованих овочей, влийте молоко, перемішайте, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 10-12 хвилин. Пізніше додайте в каструлю обсмажені баклажани, залийте все це окропом, доведіть до кипіння і варіть ще 5-6 хвилин.
Дієтолог також написала, що за бажанням можна додати до супу подрібнену зелень.
Раніше ми писали, що Супрун розвінчала міф про необхідність регулярного вживання супу. За її словами, навіть якщо людина взагалі відмовиться від супу, ніяких шкідливих наслідків не буде.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: РБК-Україна