Дієтолог розповіла, як правильно обирати кисломолочні продукти
Світлана Фус дала кілька практичних порад
Популярний дієтолог Світлана Фус докладно розповіла, чому важливо включити в свій раціон кисломолочні продукти і як вони впливають на організм. А також поділилася порадами, як правильно обирати йогурти. Відповідний пост експерт опублікувала у Facebook.
"В чек-лист найбільш корисних та природніх джерел зміцнення імунітету повинні входити кисломолочні продукти. Вони містять багато пробіотиків - "живих культур" корисних бактерій, які допомагають зберегти здоровий баланс мікрофлори кишечника, підсилюють імунну систему людини. Адже саме в кишечнику знаходиться 70% всіх імунних клітин. Тому захисні сили людини багато в чому залежать від стану мікрофлори, яку можна підтримувати кисломолочними продуктами.", - пише Фус.
Дієтолог стверджує, що за вмістом білків і жирів кисломолочні продукти практично не відрізняються від молока. А ось їх засвоєння з кефіру і йогурту вище завдяки дії кисломолочних бактерій, які роблять білок молока і молочний цукор легкотравними.
Також зазначається, що різні кисломолочні продукти відрізняються за своїм складом, а значить і користю, яку вони можуть принести. Як приклад хороших і найпопулярніших кисломолочних продуктів, дієтолог виділяє йогурти, розповідаючи на їх прикладі, як вибрати кращий продукт.
Експерт радить купувати йогурт без наповнювачів, перевіряти жирність, а також звертати увагу на термін придатності, склад і кількість молочнокислих бактерій в продукті.
Скріншот поста: (facebook.com/svetlanafus)
Нагадаємо, що дієтологи назвали п'ять помилок, які заважають позбавитися від зайвої ваги.
До речі, раніше ми писали про те, що дієтолог назвала топ-5 напоїв для схуднення.
А також розповідали про те, що медики назвали продукти, які можуть спровокувати мігрень.
Відео: РБК-Україна