Дієтолог розповіла, чому важливо їсти продукти зеленого кольору
Катерина Толстікова стверджує, що зелені продукти мають потужний вплив на організм
Українська дієтолог Катерина Толстікова популярно пояснила, чому так необхідно включити в свій раціон продукти зеленого кольору. Виявляється, практично всі зелені продукти мають сильний вплив на організм. Про це дієтолог повідомляє на своїй Instagram-сторінці.
Продукти зеленої дієти багаті корисними речовинами і добре засвоюються, багато з них містять тартронову кислоту, яка уповільнює процес ліпогенезу - тобто перетворення вуглеводів в жири.
Крім цього, за словами дієтолога, зелені продукти нормалізують гормональний баланс, підтримують здоров'я шкіри та печінки, а також покращують когнітивні функції і роботу головного мозку.
"Всі ці ефекти виникають за рахунок молекул, які знаходяться в цій їжі. Це ЕГКГ (epigallocatechin gallate), індол-3-карбінол, сульфорафан, ізофлавони, глюкозинолати, фолати, катехіни і багато інших речовин",- пише Толстікова.
В свій раціон дієтолог рекомендує включити всіляку зелень, авокадо, огірки, зелений горошок, болгарський перець, артишок, лайм, оливки і зелений чай.
Скріншот поста: (instagram.com/dr.tolstikova)
"Не обов'язково відразу в один день їсти абсолютно все, але важливо, щоб щодня у вас з цього списку щось було! Ви ж пам'ятаєте, що здоров'я - це далеко не стан, це процес, який складається з щоденних дій, а не тих, що ви робили вчора, чи збираєтеся робити завтра!" - повідомила дієтолог.
Відео: ТОП-10 фактів про їжу