ua en ru

Дієтолог розповіла, чому важливо їсти продукти зеленого кольору

Дієтолог розповіла, чому важливо їсти продукти зеленого кольору Ілюстративне фото (pixabay)

Катерина Толстікова стверджує, що зелені продукти мають потужний вплив на організм

Українська дієтолог Катерина Толстікова популярно пояснила, чому так необхідно включити в свій раціон продукти зеленого кольору. Виявляється, практично всі зелені продукти мають сильний вплив на організм. Про це дієтолог повідомляє на своїй Instagram-сторінці.

Продукти зеленої дієти багаті корисними речовинами і добре засвоюються, багато з них містять тартронову кислоту, яка уповільнює процес ліпогенезу - тобто перетворення вуглеводів в жири.

Крім цього, за словами дієтолога, зелені продукти нормалізують гормональний баланс, підтримують здоров'я шкіри та печінки, а також покращують когнітивні функції і роботу головного мозку.

"Всі ці ефекти виникають за рахунок молекул, які знаходяться в цій їжі. Це ЕГКГ (epigallocatechin gallate), індол-3-карбінол, сульфорафан, ізофлавони, глюкозинолати, фолати, катехіни і багато інших речовин",- пише Толстікова.

В свій раціон дієтолог рекомендує включити всіляку зелень, авокадо, огірки, зелений горошок, болгарський перець, артишок, лайм, оливки і зелений чай.

Дієтолог розповіла, чому важливо їсти продукти зеленого кольору

Скріншот поста: (instagram.com/dr.tolstikova)

"Не обов'язково відразу в один день їсти абсолютно все, але важливо, щоб щодня у вас з цього списку щось було! Ви ж пам'ятаєте, що здоров'я - це далеко не стан, це процес, який складається з щоденних дій, а не тих, що ви робили вчора, чи збираєтеся робити завтра!" - повідомила дієтолог.

Відео: ТОП-10 фактів про їжу