Дієтолог зазначила, що відмова від тваринного білка призводить до руйнування м'язів
Відео: (youtube.com/Центр нормалізації ваги Світлани Фус)
Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла про те, наскільки білок необхідний людині і які продукти не можна виключати з раціону. Про це вона розповіла у прямому ефірі на своєму YouTube-каналі в сюжеті "Правильний білок в продуктах харчування".
Вона розповіла, що з безлічі амінокислот, які надходять разом з їжею, вісім є незамінними і їх не можна виключати з раціону. Для дітей незамінних амінокислот десять, зазначила дієтолог. Про це вона згадала в контексті питання про повну заміну тваринних білків на рослинні.
Світлана Фус / Кадр з відео youtube.com/Центр нормалізації ваги Світлани Фус
Дієтолог також розповіла, як визначити цінність білка того або іншого продукту. Вона зазначила, що чим вищий вміст незамінних амінокислот в продукті, тим більше він може принести користі нашому організму.
"У нас є три амінокислоти, за якими визначається збалансованість, цінність білка. Ці три амінокислоти, вони більшою мірою дуже важливі, але вони у великих кількостях знаходяться в продуктах тваринного походження. Тобто, м'ясо, риба, яйця, птиця, молочні продукти — все це багаті джерела незамінних амінокислот", — вважає Фус.
Дієтолог зазначила, що якщо споживання амінокислот не збалансовано, це призводить до порушення засвоєння інших білків, у результаті чого страждає м'язовий корсет всього тіла і організм в цілому.
Раніше дієтолог розповіла, які продукти погіршують настрій і призводять до втоми.
Також ми писали, що вчені з'ясували, який напій знижує ризик розвитку діабету.
Відео: (video.rbc.ua)