Дієтолог пояснила, чим небезпечне надмірне вживання червоного м'яса і як його правильно включати в раціон
Не відмовляйтеся від червоного м'яса, але скоротіть його вживання до не більше 2 разів на тиждень
Червоне м'ясо — відмінне джерело білка і корисних мінералів. Однак надмірне вживання червоного м'яса може викликати ризик розвитку ракових клітин. Про це на своїй instagram-сторінці розповіла дієтолог Альбіна Комісарова.
"Червоне м'ясо є хорошим джерелом білка, вітамінів і мінералів і МОЖЕ бути частиною збалансованого здорового раціону... Вживання великої кількості червоного м'яса збільшує ризик розвитку раку кишечника (колоректального)", — пише Комісарова.
Фото: pixabay/gurkanerol
При цьому дієтолог нагадала, що до червоного м'яса належить: яловичина, телятина, баранина, свинина, козлятина, дичина.
А ось курка, качка, гусак, індичка і кролик не потрапляють в категорію червоного м'яса.
І все ж не слід зловживати вживанням червоного м'яса, так як надмірне захопленням їм може викликати розвиток раку кишечника.
Тому в добу рекомендується їсти не більше 70 г вже приготованого червоного м'яса. Комісарова уточнює — ця порція розміром приблизно з долоню. В тиждень ця норма становить не більше 500 грамів.
Вживайте в день не більше 70 грамів червоного м'яса (фото: instagram.com/doctor_komissarova)
Також прагніть до поступового скорочення вживання червоного м'яса — не більше 2 разів на тиждень.
На тему: Дієтолог Світлана Фус розповіла про важливість обіду в повсякденному раціоні.
А ось промислово перероблене м'ясо бажано виключити зі свого раціону. До нього відноситься: бекон, шинка, різні ковбаси, копченості, м'ясні консерви і сосиски.
А щоб вам вистачало заліза, урізноманітніть свій раціон. Включіть в меню рибу, яйця, бобові, горіхи.
"Червоне м'ясо в обмежених кількостях принесе тільки користь вам і вашому організму", — підсумувала дієтолог.
Від копченостей, ковбас і бекону слід і зовсім відмовитися (фото: instagram.com/doctor_komissarova)
Нагадаємо, раніше Альбіна Комісарова пояснила, як слід харчуватися після тренування. Зокрема дієтолог розповіла і про так званий "вуглеводне/ білкове вікно".
До речі, відома українська дієтолог Оксана Скиталінська назвала топ-5 продуктів для ефективної роботи мозку.
Шаурма — за чи проти?