Світлана Фус розповіла, чим корисний рис
Українська дієтолог Світлана Фус популярно пояснила, чому не варто виключати зі свого раціону рис. У своєму Instagram вона розповіла, які властивості насправді має цей продукт та на що варто звертати увагу при його виборі.
Корисні властивості рису не викликають сумнівів у лікарів та дієтологів, адже до його складу входять незамінні вітаміни і мінерали. В цю крупу входять речовини, які допомагають створити в шлунку захисну плівку, тому рис рекомендується вживати в їжу людям, страждаючим гастритом і виразкою шлунка. Також фахівці стверджують, що вживання в їжу висівок з рису дозволяють знизити ризик розвитку раку кишечника.
За словами Світлани Фус, рис - смачний і універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч страв. Однак навіть до купівлі цього продукту слід поставитися відповідально. Дієтолог радить віддавати перевагу пропареному не шліфованому рису.
"У складі пропареного не шліфованого рису після термообробки залишається до 75% вітамінів та мінералів. Що стосується шліфованого, то після обробки він втрачає до 60% необхідних організму речовин",- стверджує дієтолог.
Скріншот поста: (instagram.com/dietolog.fus)
Нагадаємо, що дієтолог розповіла, як прищепити любов дитини до здорової їжі.
Раніше ми писали, що відомий дієтолог поділилася секретами правильного харчування.
А також про те, що Аніта Луценко поділилася 10 правилами харчування, які встигли сформуватися з її особистого досвіду.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: 10 цікавих фактів про їжу