Скиталінська стверджує, що яйця життєво важливі для людського організму
Відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, як правильно приготовані яйця впливають на організм і чому цей продукт так важливо включити в свій раціон. Відповідний пост експерт опублікувала на своїй сторінці в Instagram.
Скиталінська стверджує, що правильно приготовані яйця - це профілактика і ліки для всіх органів тіла, які допомагають оновлюватися кожній клітині.
"Особливо цінні яйця для життєво важливих органів: мозку і печінки, так як лецитин і фосфоліпіди покращують їх функції, в результаті чого стає краще пам'ять, концентрація уваги, настрій, сон, свіжішає колір обличчя, стрункішає фігура", - пише лікар.
Скиталінська вважає, що даний продукт буде корисний для людей будь-якого віку, особливо це стосується дітей. А міф про те, що яйця забивають судини, за словами дієтолога, є невірним.
"Багато людей відмовляються від вживання яєць, живучи в полоні міфів, що від яєць судини забиваються "бляшками", але замість цього спокійнісінько їдять батони, пластівці, круасани, цукерки, тістечка, варення, п'ють "домашні" компоти з цукром і столовими ложками навертають мед, смажені битки, котлети. А ще - непомірно їдять солодкі фрукти, вважаючи, що чим більше, тим краще", - пише дієтолог.
За спостереженнями лікаря, у 80% пацієнтів, які здають аналіз крові на ліпідограму, мають системне ураження артерій, що є причиною головних болів і тиску.
"Більше 80% пацієнтів мають атеросклеротичні ураження артерій. У деяких - бляшки наполовину перекривають просвіт. Не дивно, що і голова болить, і погано спиться, і важко ходиться, і печінка збільшена, і "проблеми з тиском", - пише дієтолог.
Нагадаємо, що дієтолог Катерина Толстікова пояснила, чим корисна зелень.
До цього ми писали, що Супрун розповіла, як стати вегетаріанцем.
А також про те, що дієтолог назвала топ-3 маловідомих фактів про яблука.
Відео: 5 корисних властивостей черешні, які ви не знали