Щоденна доза чаю знижує ризик виникнення багатьох захворювань
Фахівці розповіли, як вживання чаю щодня може відбитися на здоров'я людини. Про це повідомляє видання Live Science.
Вчені з Університету Західної Австралії провели масштабне дослідження, щоб з'ясувати, як щоденне вживання чаю діє на організм людини. Вони зібрали дані 53 тисяч добровольців, які брали участь у пролонгованому дослідженні, яке почалося ще в 90-ті роки.
Всі добровольці заповнювали спеціальні анкети, в яких вони перераховували продукти, які вживали щодня або дуже часто. За здоров'ям усіх респондентів стежили протягом 23 років. У частині добровольців під кінець експерименту виявилися проблеми з серцево-судинною системою.
Однак з'ясувалося, що ті добровольці, які щодня випивали чай або з'їдали жменю ягід, одержували в день близько 500 міліграмів флавонідів. Завдяки такій дозі вони мали більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних артерій.
Вчені відзначили, що необхідна щоденна доза флавонідів, яка володіє різними протизапальними властивостями, міститься в одній чашці чаю або в склянці чорниці.
Крім того, дослідники відзначили, що поєднання флавонідів з алкоголем або сигаретами істотно знижує їх кількість, необхідну для досягнення позитивного ефекту.
До речі, раніше ми писали про те, що денне світло дозволить запобігти розвитку жахливої хвороби.
А також розповідали про те, що вчені знайшли новий спосіб скинути вагу без дієт і виснажливих тренувань.
Відео: РБК-Україна