За вуха не відтягнеш: як легко приготувати плавлений сир для бутербродів
Плавлений сир є прекрасним доповненням на сніданки, для бутербродів або як основа на грінки. Купити в магазинах хороший і якісний плавлений сир зараз проблема, через те, що більшість з них виготовляється з продуктів низької якості з додаванням шкідливих інгредієнтів.
Фахівці розповіли, як приготувати смачний плавлений сир в домашніх умовах, від якого за вуха не відтягнеш. Про це інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Жирний сир 15% - 300 г
- Молоко – 40 мл
- Масло вершкове – 25 г
- Сода – 3 г
- Сіль – 1 ч. ложка
- Спеції – на смак
З'єднуємо сир з молоком і розм'якшеним вершковим маслом, сіллю і содою.
Перебиваємо масу занурювальним блендером до однорідного стану.
Місткість з сирною масою ставимо на водяну баню і варимо приблизно 10 хвилин, при цьому постійно помішуємо. Коли маса стане розплавленою та однорідною, знімаємо з бані.
Пробуємо на сіль, якщо треба. Також можна додати в сир різні спеції, мелений часник, зелень, ароматні трави, паприку.
Сир розливаємо в невеликі місткості та залишаємо остигати до кімнатної температури. Накриваємо кришками та ставимо в холодильник до повного охолодження і застигання сиру.
Такий сир можна використовувати основою для бутербродів, для грінок на сніданок.
Швидкий і легкий рецепт плавленого сиру для бутербродів
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як легко приготувати пишний омлет, як у дитячому садку.
А також розповідали про те, що Клопотенко дав рецепт унікального паштету з печінки.