ua en ru

Нереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінара

Нереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінара Герман розповів рецепт морквяного пирога (скріншот відео)

Відомий кулінар Григорій Герман розповів рецепт морквяного пирога. І хоча його складно назвати дієтичним, проте нереально смачним - стовідсотково.

"Морквяний пиріг – одна із найпопулярніших американських страв. Рецепт його надзвичайно простий – із 3-х "З": змішати, залити, запекти", – коментує телекулінар в ефірі програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна".

Отож, щоб повторити корисний десерт ведучого знадобляться:

Тісто:
Борошно – 350 г
Морква – 4 шт.
Рослинна олія – 230 мл
Цукор – 200 г
Волоські горіхи – 180 г
Яйця – 4 шт.
Розпушувач – 2 ч.л.
Цедра апельсина – 1 ч.л.
Сіль, кориця, мелений імбир

Крем:
Сметана – 150 г
Цукрова пудра – 70 г
Ваніль

Джем:
Лимон – 2 шт.
Цукор – 300 г
Сіль

Нереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінараНереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінара

Що потрібно для морквяного пирога (скріншот)

Покроковий рецепт морквяного пирога

У велику миску вбити 4 яйця і змішати з цукром. Очищену моркву натерти на дрібній тертушці та додати до яєчної суміші. За допомогою ножа трохи подрібнити горіхи, зняти цедру з апельсина, подрібнити і відправити все в миску. Борошно змішати з розпушувачем і додати в тісто, також засипати ваніль, корицю, сіль, сушений імбир і рослинну олію. Замісити тісто. Перелити тісто у форму для запікання і відправити у духовку на 35-40 хвилин за температури 170 градусів.

Поки печеться пиріг, можна приготувати кілька чудових додатків до нього. Для крему слід змішати сметану з цукровою пудрою. Для лимонного джему – порізати лимони дольками, помістити їх у сотейник на середньому вогні, засипати цукром та перемішати. Коли лимони випустять сік, а суміш добряче закипить, зняти з вогню на 5 хвилин, а потім знову довести до кипіння – все готово!

Дістати пиріг з духовки, дати охолонути. Залити сметанним кремом і джемом.

Нереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінараНереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінараНереально смачний морквяний пиріг за рецептом відомого телекулінара

Ось так виглядає морквяний пиріг (скріншот)

Раніше ми писали про те, що переможець МастерШеф і ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом справжнього українського борщу на свинячих реберцях.