Хурма корисна не всім, і вживати її потрібно в міру
З настанням холодів починається довгоочікуваний для багатьох сезон хурми. Солодкий, в'язкий, соковитий фрукт багатьом корисний, але є і протипоказання. Лікарі нахвалюють субтропічний плід за те, що він допомагає серцево-судинній системі, нормалізації роботи щитовидної залози і кишечника, але все добре в міру.
За словами дієтолога, через високий вміст в хурмі танінів, вона протипоказана дітям до трьох років. Таніни - речовини, які надають хурмі в'яжучі властивості, і найбільше їх у шкірці. Річ у тому, що вони сприяють склеюванню харчових грудочок між собою.
Також хурма протипоказана людям, що страждають запорами і гемороєм. А при переїданні цією ягодою може з'явитися пронос і блювота.
Хурма корисна не для всіх (фото: pixabay)
При цьому, безумовно, хурма дуже корисна. Адже не дарма з грецької мови вона перекладається, як "їжа богів". Оранжевий фрукт, так само як і морква, гарбуз, солодкий перець, допомагає зміцнити зір. В ній міститься і аскорбінова кислота, і антиоксиданти, і йод у великій кількості.
Також у хурмі міститься безліч вітамінів, особливо А, С і В; а також мікроелементи: йод, залізо, кальцій, калій, фосфор, марганець, магній. Хурма корисна для профілактики авітамінозу, залізодефіцитної анемії, при цинзі. Йод заповнює дефіцит цієї речовини в організмі і знижує ризик захворювань щитовидної залози.
Раніше ми писали, що дієтолог зруйнувала міф про харчування і старіння шкіри.
Також лікарі назвали найбільш корисний у світі продукт харчування, який є панацеєю від усіх хвороб.