Експерт перерахувала плюси козячого молока
Багато хто до цих пір вважають, що молоко найкорисніший продукт. Однак з роками у людини все менше ферментів для його перетравлення, що викликає непереносимість білка коров'ячого молока. Нутриціолог-дієтолог Ганна Єлькіна, яка раніше розповіла, як перемогти вечірній голод і тягу до солодкого, поділилася на своїй сторінці в Instagram плюсами корисної альтернативи - козячого молока.
⠀
Експерт детально розповіла, чому воно корисно.
У ньому немає β-казеїну А1 і відмінність в амінокислотному складі, тому воно рідше викликає алергію. Однак, при тотальній непереносимості білка молока і воно під забороною.
⠀
У ньому міститься велика кількість кальцію та фосфору, вітамінів В, В2, В6, С і вітаміну А.
⠀
Жири з козячого молока швидше і легше засвоюються, не викликаючи здуття і тяжкості.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
Низький вміст молочного цукру. Отже, даний продукт не провокує відкладення жирової тканини і не порушує вуглеводний обмін. Люди, які страждають непереносимістю лактози, можуть вживати його спокійно, без здуття і дискомфорту
⠀
Якщо поговорити про здоров'я, його використовують при загостренні виразки шлунка або дванадцятипалої кишки, для дитячого харчування при захворюваннях щитовидної залози.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Нагадаємо, дієтолог Наталія Макієнко познайомила з азами правильної сполучуваності продуктів.