Картопля не підходить для щоденного раціону
Картопля – один з найпопулярніших інгредієнтів у раціоні українців. Дієтологи розповіли, як вживати цей овоч, щоб не набрати зайву вагу і не підвищити ризик серйозних захворювань. Про це пише "Сьогодні".
Японські вчені провели дослідження і з'ясували, що картопля у великій кількості може викликати діабет. Вони відзначають, що ризики придбати це захворювання виростають на третину, якщо картоплю вживати декілька разів на тиждень.
Проте українські дієтологи не згодні з висновком японських вчених і відзначають, що тільки картопля пюре здатна підвищити рівень цукру в крові.
"Картопляне пюре має високий глікемічний індекс, тому дійсно викликає різке підвищення рівня цукру в крові", – розповіла дієтолог Яна Кравченко.
Вона зазначила, що смажену картоплю не рекомендується їсти частіше, ніж два рази на тиждень, а самий безпечний спосіб вживати цей овоч – запікати або варити його разом з шкіркою.
"Картоплю потрібно їсти зі шкіркою – так ви отримаєте додаткову порцію нерозчинної клітковини", – порадила дієтолог.
Крім того, вона пояснила, чому картоплю потрібно їсти гарячою. За словами Кравченко, так крохмаль швидше засвоюється.
Також вона рекомендує поєднувати картопля з овочами.
"А ось овочеве рагу з картоплею – безпрограшний варіант. Інші овочі не дадуть піднятися цукру в організмі, так само, як тушкована і запечена риба", - резюмувала Кравченко.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти розповіли, чим "заїдати" стрес корисно.
А також розповідали про те, що названо продукти, які не можна їсти і купувати.
Відео: РБК-Україна