Отимуємо максимум користі від горіхів: експерт розкрила важливий секрет
Нутриціолог вказала любителям горіхів на важливий нюанс
Горіхи – справжнє джерело різних вітамінів, мікроелементів, корисних жирів, включаючи Омега-3. Дієтологи та лікарі часто говорять про їх корисні властивості і благотворний вплив на органи і системи, але користь цього продукту можна збільшити в рази, якщо правильно його вживати. Нутриціолог Олена Кален, яка нещодавно перерахувала сім причин вживати воду при схудненні, на сторінці в Instagram поділилася секретом, як отримати максимум користі з горіхів.
Волоські, пекан, мигдаль, кедрові, фундук, лляне насіння, кунжутна, гарбузове насіння соняшнику та інші - всі вони несуть максимум користі, якщо їх правильно підготувати до вживання .
⠀
Головне правило у вживанні горіхів, щоб витягти максимум користі — вимочувати:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- Мигдаль і пекан 8-12 годин,
- Інші горіхи 4-6 годин,
- Насінню достатньо 3 години.
Як перестати хотіти фастфуд: топ-5 способів від дієтолога
Вимочувати потрібно для того, щоб вийшла фитинова кислота, яка пов'язує мінерали в нашому організмі і перешкоджає їх засвоєнню. Тобто, якщо ви не вимочили горіхи і їсте разом з ними іншу корисну їжу, то фитинова кислота цю всю користь згортає, зв'язує і виводить з організму. В результаті корисні речовини не засвоїлися.
⠀
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Як вимочувати:
⠀
Залити холодною водою і поставити в холодильник, після визначеного часу воду злити, горіхи промити. Горіхи готові до вживання — їжте їх, як окремий продукт, або додавайте в салати.
Також нутриціолог Наталія Кошкіна розповіла, як вибрати цитрусові і чим вони корисні.