Експерт рассказла, начто звернути вниманиие при купівлі твердого сиру
Вибір якісного, смачного твердого сиру з безпечним складом за прийнятною ціною – завдання не з легких. Варто уважно вивчити етикетку і знати, які компоненти у складі припустимі, а які – ні. Про це розповіла на сторінці в Instagram нутриціолог Олена Коготкова.
Чи можна знайти на прилавку ідеальний сир? Можна. Ідеальний склад : молоко, закваска, ферментний препарат. Як правило, м'які сири (наприклад, Адигейський) як раз такі. Але з напівтвердими і твердими все складніше.
Припустимо:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Хлорид кальцію збільшує здатність молока до сичужному згортанні і скорочує його тривалість. Крім того, хлорид кальцію позитивно впливає на міцність згустку. А також сприяє зменшенню втрат казеїну і, отже, збільшується вихід сиру.
Барвник Аннато. Натуральний безпечний барвник додається в молоко для забезпечення стандартного забарвлення сиру протягом усього року. Взимку в раціоні корів немає трави, що веде до зниження вмісту жовтого пігменту каратіна в молочному жирі. Додавання у молоко барвника компенсує цей недолік.
⠀
Неприпустимо:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Небажано: консерванти (нітрит натрію і калію, сорбінова кислота). Якщо є сир без нітриту натрію, беріть. Не брати, якщо написано "сирний продукт", "сирок" і т. п. Уважно читати етикетку.
Раніше дієтолог Анна Мелєхіна розповіла, як підвищити кількість фруктів та овочів у раціоні.