Експерт розповіла, що краще включити в раціон вранці для здоров'я і енергії
Вранці ми закладаємо основу, на якій пройде наш день: з якими думками прокидаємося, якими словами вітаємо близьких, чим насичуємо свій організм. Тому також важливо і те, чим ми снідаємо. Нутриціолог Світлана Нікітчук на своїй сторінці в Instagram розповіла, яким повинен бути смачний і корисний сніданок і навела кілька відмінних варіантів.
⠀
Експерт рекомендує включати в сніданок Білки, Вуглеводи і Жири, тому що такий сніданок:
⠀
⠀
Варіанти сніданку:
⠀
1. Яєчня, хліб і сир.
⠀
Яйце містить комплекс корисних амінокислот, вітаміни A, B1, B2, B6, B1-B12, E, D і багатий комплекс мікро - і макроелементів: натрій, калій, кальцій, магній, марганець, селен, хлор, йод, цинк, сірка, фосфор, залізо. Добре посмажити яєчню на кокосовому маслі. Хліб можна вибрати бездріжджовий, зараз він все більш доступний в магазинах. Або замінити на корисні хлібці.
Ілюстративне фото (pexels.com)
⠀
2. Каша з ягодами і фруктами з ложкою сиру
⠀
Вівсяну кашу можна приготувати на безлактозному молоці. Додати свіжих ягід, сухофруктів, горіхів. Так буде смачно і без цукру.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
3. Сир, горіхи, фрукти.
⠀
Засвоюваність сиру набагато вище ніж у молока. А по користі сир знаходиться в перших рядах серед кисломолочних продуктів. За складом мінералів, вітамінів, жирів це дуже збалансований продукт. Вітаміни А, С, В, кальцію, фосфору і білка беруть участь у зміцненні та відновленні кісток скелета, хрящів, зубів.
⠀
Чергуйте страви, вносите різноманітність і творчість у приготування сніданку!
Раніше дієтолог Ольга Безугла розповіла, чим можна замінити солодощі.