Смачні свята: британський різдвяний пудинг
До традиційного українського різдвяного меню можна додати родзинку у вигляді британського десерту
Різдво — хороший привід порадувати своїх близьких смачненьким, вважає Євген Клопотенко, переможець шоу Майстер-шеф і засновник соціального проекту по зміні культури харчування "CultFood". Він запропонував приготувати традиційний британський пудинг, інгредієнти для якого знайдуться на практично на кожній українській кухні.
"Мені подобається запозичувати рецепти святкових страв з різних кухонь світу. Особливо, якщо ці страви дуже смачні і не вносять дисонанс у нашу кухню. На цей раз я вирішив приготувати британський різдвяний пудинг", - розповів він на своїй сторінці в Instagram.
Фото: (instagram.com/klopotenko)
Інгредієнти:
250 г — сухофрукти (курага, інжир, родзинки)
100 г — цукор (коричневий або звичайний)
100 г — масло вершкове
100 г — вівсяні висівки
50-100 г — волоські горіхи (крупно порубані)
50 г — борошно (вищого ґатунку або цільнозернове)
2-3 шт. — яйце
1 шт. — яблуко
1 шт. — апельсин
1-2 ст. л. — кон'як
1 ч. л. — кориця (мелена)
1 ст. л. — мед
Покроковий рецепт:
1. Сухофрукти слід вимити і розпарити окропом, а потім нарізати невеликими шматочками. Додати мелену корицю сік і цедру лимона, апельсина і залити на 10 хвилин кон'яком.
2. В окремому посуді збити яйця з цукром і медом до однорідного стану. Розтоплене і охолоджене вершкове масло перемішайте з сухофруктами, додайте яєчну масу, горіхи, яблуко (подрібнене на терці) і добре перемішайте.
3. Тепер можна додати борошно і вівсяні висівки, все ретельно перемішати.
4. У розігріту до 180 градусів духовку поставити водяну баню (глибоке деко з водою), в яку поставити, розподілену на декілька невеликих або одну велику форму, тісто .
5. Запікати 60-80 хвилин або до повного затвердіння.
Готовий пудинг слід охолодити у формі до кімнатної температури, а потім залишити в холодильнику "відпочити" на ніч. Прикрасити можна просто, посипавши цукровою пудрою або на свій розсуд.
Вам також може знадобитися рецепт смачної і не складної страви, який обов'язково сподобається любителям смачно поїсти — "пастуший пиріг", на різдвяному столі йому будуть раді.
До речі, ласунам прийдеться до смаку флорентійське печиво від телеведучої Лілії Ребрик.
Крім того, дієтолог Світлана Фус порекомендувала приготувати корисну закуску з телятиною і кедровими горіхами.
Топ-5 простих і смачних страв для новорічного столу (video.rbc.ua)