Дієтолог запропонувала корисні варіанти сніданків для тих, що худнуть
В ранковому поспіху багато звикли хапати на ходу бутерброди та солодощі, а це негативно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і загальне самопочуття протягом дня. Дієтолог-нутриціолог Олена Кален, яка раніше назвала топ-5 продуктів, які не варто поєднувати при схудненні, на сторінці в Instagram розповіла, як зробити свій сніданок швидким, смачним і корисним.
⠀
5 РЕЦЕПТІВ КОРИСНИХ СНІДАНКІВ:
⠀
Лінива вівсянка в банці
Прекрасний сніданок для тих, кому ніколи готувати зранку. Увечері засипте вівсянку в банку і залийте кефіром або натуральним йогуртом. Залиште на ніч в холодильнику. Вранці додайте в кашу улюблені фрукти, сухофрукти, мед або горіхи.
⠀
Не рекомендується готувати кашу з пластівців швидкого приготування. Від них організм не отримає нічого корисного, крім порожніх калорій.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
Тости зі скремблом і овочами
Скрембл — класичне британське блюдо з яєць. Візьміть 2 яйця і обсмажте на сковороді, постійно перемішуючи лопаткою. Блюдо викладіть на тости з цільнозернового хліба і подавайте з салатом з овочів.
⠀
Тости з авокадо
Авокадо можна назвати чудовим продуктом через високий вміст корисних амінокислот, вітамінів і мінералів. Зробіть тости з цільнозернового хліба, очистіть і подрібніть ½ авокадо в кашку. Намажте масою тост. Покладіть зверху яйце і колечко з помідора.
⠀
Ілюстративне фото (instagram.com/elenakalen)⠀
Не забувайте, що сніданок корисний тільки в тому випадку, якщо ви з'їли його з голоду. Якщо голоду зранку немає, вживати їжу не потрібно. Інакше вага буде рости.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Олена Кален розвінчала поширені і укорінені міфи про сніданок.