Як смачно і корисно приготувати овочі-гриль: поради дієтолога
Експерт поділилася секретами створення апетитних страв на грилі
Літо – урожайна пора, адже на столі в достатку присутні фрукти і овочі, а сезон пікніків на природі передбачає їх приготування на грилі і дружні поседеньки на свіжому повітрі, коли хороший апетит супроводжується не менш чудовою компанією. Професійний дієтолог Світлана Фус в Instagram дала рекомендації, як правильно і смачно готувати овочі-гриль, щоб вони принесли користь і гастрономічне задоволення.
Страви, приготовані на грилі, подобаються багатьом. Найчастіше цей процес чомусь асоціюють з м'ясом, але є багато продуктів, які можна готувати таким способом.
В першу чергу - це овочі. Особливо, якщо ви хочете різноманітити їх споживання і шукаєте альтернативу звичайному приготуванню.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Овочі будуть смачніше, якщо їх попередньо замаринувати з травами в оливковій олії, натерти часником і спеціями.
Овочеві пропозиції для гриля великі:
- перець;
- спаржа;
- гриби;
- баклажани;
- білокачанна капуста;
- цибуля;
- помідори.
Якщо ви хочете подавати буряк чи картоплю у великих шматках, то заздалегідь відваріть їх, щоб не витрачати багато часу для їх приготування на грилі. Корінь селери, петрушки, моркву - всі коренеплоди просто створені для грилю.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Зробіть свій власний соус з відомих вам натуральних інгредієнтів - маслин, трав, часнику, бальзамічного оцту, меду, лимонного соку. З них приготовані овочі будуть набагато смачніше.
На грилі можна також зробити смачний десерт - банани та яблука. Такі страви стануть не тільки родзинкою столу, але і напевно вразять присутніх.
Нагадаємо, що експерт по схудненню Катя Медушкина опублікувала комплекс вправ для схуднення, який під силу навіть новачкам.
До речі, експерт по правильному харчуванню і схудненню Катя Медушкина розвіяла міфи про новомодні методи детоксу.