Вітаміни і антиоксиданти: дієтолог назвала незвичайний продукт для здоров'я
Експерт озвучила незвичну для багатьох рослину, що варто включити в меню
Професійний дієтолог Світлана Фус озвучила назву корисної рослини, що варто включити в раціон і урізноманітнити своє здорове і смачне меню. Про незаперечну користь мангольда, листового буряку, вона розповіла в Facebook.
Рослину використовують для приготування салатів, борщів, вінегрету, супів і навіть других страв. Наприклад, хорошим овочевим доповненням до спагетті, рису або м'яса стане тушкований мангольд.
За словами дієтолог, листя і черешки мангольда містять вітамін К, бета-каротин, залізо, цинк і вітамін С, а також є цінним джерелом антиоксидантів.
Ілюстративне фото (pexels.com)
"Це дуже легкий продукт: в 100 г всього 19 ккал (1,8 г білків, 0,2 г жирів і 2,14 г вуглеводів). Містить близько 2 г харчових волокон. До речі, для борщів і салатів можна з успіхом використовувати листя звичайного буряку. Цікаво, що буряк спочатку використовували як листову овочеву рослину. Тобто люди в давні часи вживали в їжу саме "вершки", а не "корінці" і лікували ними багато захворювань", - навела цікавий факт Фус.
Раніше дієтолог Алла Манайкина перерахувала топ-6 правил правильного харчування за межами дому. Вона розповіла, як вибрати здорое меню без шкоди для фігури.
До речі, дієтолог Світлана Фус озвучила головну перешкоду для бажаючих правильно харчуватися.
До слова, дієтолог Інна розповіла, як навчитися контролювати своє харчування і раціон. Вона озвучила незаперечні переваги ведення харчового щоденника.