"Вітамінний" мармелад: легкий рецепт оригінального десерту
Рецепт "витамінного" мармеладу порадує ваших гостей
Мармелад - слово португальського походження, і означає густу суміш. Готують мармелад із фруктів та ягід. Рецептом приготування смачного мармеладу зі своєї книги "Сніданки в саду" відомий український телеведучий Руслан Сенічкін.
"Готувати мармелад суто із цитрусових вигадали британці. Як на мене, найкраще цей десерт виходить у азійських кондитерів. Ми ж, українці, користуємось моментом і українським врожаєм. Готуватиму мармелад зі смородини. Хоча, як на мене, порічка найкраще буде смакувати у нашому десерті. Готуємо смородиновий мармелад", - каже телеведучий ранкової програми "Сніданок з 1+1" Руслан Сенічкін.
"Цукровий" мармелад від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
Червона смородина - 250 грамів
Цукор - 100 грамів
Агар-агар - 1,5 чайних ложки
Вода 150 міліграмів
Приготування:
250 грамів червоної смородини подрібнити у блендері. Має вийти пюре. Його треба перетерти, щоб позбутися непотрібних шматочків ягоди.
Жмих, що залишився, можна не викидати, бо містить багато вітамінів. Його можна залити окропом, додати цукру, і вийде гарячий компот.
Фото: Рецепт від Руслана Сенічкіна (прес-служба)
Зібрати пюре ложкою. Додати до нього у посудину 6-7 ложок цукру.
Додати до маси пюре половину склянки води.
Додати желатин або агар-агар. Попередньо його треба замочити у холодній воді. Потім – додати до суміші. Швиденько розмішати масу.
Поставити на плиту каструлю, почати розігрівати. Перелити у неї суміш пюре.
Довести до кипіння і варити протягом 5-10 хвилин. Маса має зменшитись приблизно на третину. Почекати, доки закипить і забрати каструлю з вогню.
Поставити масу у формочку, встелену пергаментом. Поставити у холодильник приблизно на 1-1,5 години.
Фото: Смачний "вітамінний" мармелад (прес-служба)
Мармелад застиг, і тепер його можна легко дістати із формочки й порізати, змочивши ніж у воді. Нарізати мармелад кубиками. Готові кубики обваляти у цукрі.
Саме цукор прибирає зайву вологу цукерок і допомагає їм дозрівати, каже Руслан Сенічкін.
"Хоча цей десерт солодкий, але водночас і низькокалорійний,бо не має жирів. Його можна називати дієтичним. Він знімає стрес, а ви отримуєте багато задоволення! Саме такий мармелад із натуральних інгредієнтів можна вже "прописувати" маленьким дітлахам. Вже з дворічного віку. Отже, смакуйте!" – каже телеведучий.
Раніше ми писали, як приготувати запашний суп пюре із гарбуза.
Також дієтолог назвала топ-5 "жіночих" продуктів, які дозволять залишатися молодою і красивою.
Відео: Незвичні факти про кабачки (video.rbc.ua)