Як вечеряти правильно: нутриціолог вказала на важливі нюанси
Експерт розкрила секрети смачної і ситної, але малокалорійної вечері
Чи можна повечеряти так, щоб було смачно, ситно і різноманітно і при цьому не калорійно? Дієтолог-нутриціолог Надія Пахирко, яка раніше розвінчала популярні міфи про цукор, запевнила у своєму Instagram, що це цілком можливо, якщо знати деякі нюанси.
Експерт розповіла, на що звернути увагу, щоб вечеряти правильно і не поправлятися.
⠀
Не можна їсти мало
На вечерю припадає 25% калорійності раціону. При 1500 ккал в добу, вечеря дорівнює 300-350 ккал. Тому склянка кефіру з яблуком тільки розохотять ваш апетит.
⠀
Прості гарніри
Увечері обмін речовин сповільнюється - готується до сну. Організму вже не потрібно стільки енергії, як вранці. Тому всі продукти, що містять прості вуглеводи, краще виключити ввечері. Вони швидко викликають напади голоду, через підйом цукру в крові.
⠀
Ввечері виключаємо: м'які макарони, картоплю, білий рис, звичайний хліб.
⠀
Замінюємо: на квасолю, гречку, сочевицю, нут, булгур, макарони ТСВ. Звичайний хліб на хліб з цільнозернового борошна.
Ілюстративне фото (pexels.com)
⠀
Смажене
Смаження збільшує калорійність, знижує засвоюваність білка, який надає нам тривалу ситість.
⠀
Ввечері виключаємо: смажене м'ясо, смажені овочі, яйця, рибу.
⠀
Замінюємо: на тушковані, запечені в духовці, приготовані в мультиварці, на грилі або в пакет для запікання або в фользі.
⠀
Дуже жирне
Якщо ви не вважаєте калорії, то з жирами варто бути обережніше. 1 гр. жиру відразу дає 9 ккал на відміну від білків або вуглеводів - 4 ккал.
⠀
Виключаємо: сосиски, ковбаси, сири, сало, свинину.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
Замінюємо: на 1ст. л рослинного масла, нежирний сир, яйця, м'ясо курки, кроля, індика.
⠀
Солодке і випічка
Про калорійність і шкідливість цукру, пшеничного борошна в/с, думаю всі добре знаєте. Однак, правильні десерти з використанням сахзамов відмінно підійдуть.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Раніше дієтолог Альбіна Комісарова відповіла на питання про роль правильного харчування у формуванні красивої фігури.