Що вживати у спеку: дієтолог склала перелік продуктів
Експерт розповіла, як харчуватися в літню спеку
Коли на вулиці спекотно, а стовпчик термометра невпинно повзе вгору, в нашому організмі відбуваються зміни, пов'язані з процесами терморегуляції. В такий період хочеться пити більше рідини, щоб допомогти організму «охолонути», а на столі з'являються продукти, що допомагають втамувати спрагу. Яким з них віддати перевагу? На це запитання на сторінці в Instagram відповіла професійний дієтолог Світлана Фус.
Ідеальною їжею в спеку будуть кавуни і дині, вони втамовують спрагу краще, ніж будь-які "дієтичні" напої з підсолоджувачами. До того ж, ці продукти на 90-95% складаються з води, тому допомагають підтримувати водний баланс в організмі.
Відчутний охолоджуючий ефект роблять і всі листові овочі. Особливо корисні в спеку темно-зелені, салати з легкою гіркуватістю, а також петрушка і мангольд. Не варто забувати, що овочі та фрукти - відмінний джерело калію, який допомагає регулювати втрату рідини організмом через посилене потовиділення, що особливо актуально в теплу пору року.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Краще вживати в їжу цілі фрукти, а не робити з них фреші і соки. Якщо хочеться їх випити, то віддайте перевагу смузі, зберігши клітковину, вітаміни і мінерали, які йдуть з макухою.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Експерт підкреслила, що більшість сирих овочів також містить високий відсоток води, тому їх необхідно їсти щоб уникнути зневоднення. Влітку обов'язково включіть в меню листовий салат, огірки, селеру, помідори.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Раніше дієтолог Лора Філіппова розповіла про продукт, замедляющем процеси старіння.
Нагадаємо, що експерт по правильному харчуванню Катя Медушкина розвіяла поширені міфи про роздільне харчування.