Покращує потенцію: корисні і небезпечні властивості селери
Фахівці розповіли, кому протипоказана селера
Фахівці розповіли, як корисні та шкідливі якості є у самого популярного продукту у прихильників здорового харчування – селери. Про це пише 7 Med News.
У селери є різні сорти. Одні призначені для того, щоб вживати в їжу всі частини – коріння, стебла і листя. У інших сортів тільки стебла соковиті і м'які. А є й такі, у яких можна вживати тільки коріння.
Коріння селери найчастіше використовують для салату в свіжому вигляді. Також їх можна тушкувати окремо або разом з іншими овочами для рагу.
Листя селери теж використовують для свіжого салату, але можна їх використовувати для супу в якості приправи.
Дієтологи рекомендують використовувати і стебла, так як їх можна використовувати для перекусу, додавати в салати, супи, а також запікати і тушкувати з овочами або м'ясом.
У селері міститься багато вітамінів, корисних властивостей і мінералів. Вона стимулює вироблення шлункового соку, бореться з алергічними реакціями, зміцнює імунітет, знижує тиск, покращує кровообіг, допомагає від закрепів і допомагає підтримати водно-сольовий баланс організму.
Крім того, у селері містяться корисні ефірні масла, які покращують потенцію у чоловіків і служать для профілактики простатиту, а у жінок – полегшують менструальні болі і перебіг клімаксу.
Проте саме через ці ефірні масла селеру не рекомендують вживати вагітним жінкам, так як у великій кількості вона може викликати передчасні пологи.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти відкрили несподівану небезпеку вживання суші.
А також розповідали про те, які популярні продукти слід виключити з дитячого раціону.
Відео: РБК-Україна