Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"
Все, що потрібно - зберегти гарний список і піти з ним в магазин
Євген Клопотенко, автор оригінального рецепту британського різдвяного пудингу, переможець шоу "МастерШеф" і засновник соціального проекту по зміні культури харчування "CultFood", склав три різних варіанти меню для різдвяного столу. Кулінар додав також необхідний перелік продуктів і загальну суму закупівлі.
Клопотенко приготував для користувачів три меню з п'яти апетитних страв, розрахованих на шість чоловік - закуска, салат, основна страва, десерт і кутя.
Скріншот посту (instagram.com/klopotenko/)
"Все, що вам потрібно - зберегти гарний список продуктів і піти з ним в магазин", - порадив Євген.
Меню №1
- Печериці, запечені з фетою і часником.
- Салат з карамелізованим в меді гарбузом і сиром.
- Пряна буженина з яблучним конфітюром і розмарином.
- Різдвяний пудинг з сухофруктами, просоченими коньяком і апельсином.
- Кутя з мармеладною перловкою, журавлиною і медом.
Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 1165 грн. Вартість меню на 1 людину: 195 грн.
Список продуктів для меню №1 (фото: klopotenko.com/)
Меню №2
- Ніжний паштет з солодкуватим кагором і пряним фенхелем.
- Салат з замоченою в буряковому соку гречкою і солоними огірками. (Не намагайтеся уявити смак, просто спробуйте і зійдіть з розуму від задоволення).
- Індича ніжка з кисло-солодким журавлинним соусом і гарніром з картоплі.
- Пиріг з маком, просоченим яблучним сидром, м'ятою і медом.
- Кутя з булгуром, медом, соком лайма і сухофруктами.
Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 951 грн. Вартість меню на 1 людину: 158,5 грн.
Список продуктів для меню №2 (фото: klopotenko.com/)
Меню №3
- Хрусткі пиріжки з листкового тіста з індичкою і чорносливом.
- Салат з сирої цвітної капусти з родзинками, замоченим в чаї, і кунжутною заправкою.
- Найніжніша свиняча вирізка, тушкована у вершковому соусі, з кисло-солодким яблучним пюре і вишневим соусом.
- Найм'якіший фініковий пиріг з грушами, просоченими пряно-цитрусовим смаком.
- Кутя з перловкою, журавлиною і медом.
Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 1218 грн. Вартість меню на 1 людину: 203 грн.
Список продуктів для меню №3 (фото: klopotenko.com/)
До речі, недавно ми публікували рецепт простого і апетитного ситного "пастушого пирога", який напевно сподобається любителям смачно поїсти.
Також ми ділилися рецептом ароматного різдвяного пуншу, який можна приготувати навіть без алкоголю.