Топ-7 швидких і смачних сніданків для гарного початку дня
Нутриціолог поділилася простими і корисними ідеями для сніданку
Сніданок повинен бути не тільки поживним, але також здоровим і смачним, а ще й таким, що піднімає настрій. Ви вже втомилися від одноманітності в їжі і готові все кинути?
Не варто поспішати, адже завжди можна урізноманітнити свій початок дня новими простими рецептами. Нутриціолог Надія Пахирко запропонувала 7 нових ідей для сніданків на своїй сторінці в Instagram.
⠀
1. "МАЛИНОВА ВАНІЛЬ"
Зваріть геркулес довгого варіння на молоці 1,5%, додайте сахзам, трохи вершкового масла і ванілін. Подавати зі свіжою або розмороженою малиною, рубленим смаженим мигдалем.
⠀
2. ПОЛУНИЧНИЙ КОРЖИК
55 гр цільнозернового борошна, 40 гр 1,5% молока, яйце, сахзам, дрібно рубана полуниця. Вимісити тісто, додати полуницю. Випікати на повільному вогні на АП сковороді без олії з двох сторін. Подавати з натуральним йогуртом.
⠀
3. РУЛЕТ З СОЛОНОЮ РИБКОЮ В ДОМАШНЬОМУ ЛАВАШІ. 2 порції.
Змішати 50 гр пшеничного цз борошна з сіллю і додати 25 гр теплої води. Замісити туге тісто. Загорнути в плівку, залишити на 30 хв. Розкачуємо 2 коржі товщиною 1 мм Печемо на сухій сковороді, менше хвилини з кожного боку. Нагрів - високий. Сир 2% змішати з соєвим соусом, додати січену зелень. Намазати лаваш і покласти шматочки рибки. Згорнути в рулет.
⠀
4. ЗАПІКАНКА З БАНАНОМ.
Змішати 200 г сиру 2%, 1 банан, 1 яйце 3 ст.л пшеничного ц/з борошна або меленим геркулесом. Випікаємо в силіконовій формі в духовці при 180С, 30 хв.
⠀
5. ВІВСЯНІ ОЛАДКИ З РОДЗИНКАМИ
Подрібнюємо 30 гр вівсяних пластівців і 20 гр висівок, додаємо 50 гр 2% сиру, 1 яйце, сахзам за смаком. Додаємо 1 ст. ложку родзинок. Перемішуємо. Випікаємо на АП сковороді без олії з двох сторін на повільному вогні.
⠀
6. ПП-ТОСТ З КРЕМОМ З АВОКАДО І НАСІННЯМ ГАРБУЗА
Житній ц/з хліб підсушити в духовці. Авокадо очистити, пюрировати у блендері з сіллю і кропом. Намазати на хліб і посипати гарбузовим насінням.
⠀
7. СИРНА МІНІ-ПІЦА
Змішати 1 яйце 3 ст. л. вівсяних висівок або мелених пластівців з 1 ст. л. м'якого сиру, посолити. Замісити тісто, залишити на 15 хвилин. Викласти в силіконову форму у вигляді коржа. Запікаємо в розігрітій духовці на 180С 15 хвилин. Посипаємо нежирним сиром і зеленню, шматочками помідорів. Знову в духовку на 10 хвилин.
Ілюстративне фото (instagram.com/expert_po_figure)
Нагадаємо, що раніше дієтолог Анна Гарнець розповіла про корисні сезонні продукти і навчила їх смачно готувати.
До речі, дієтолог Альбіна Комісарова навчила економити, але при цьому харчуватися смачно і різноманітно.