Тане в роті: запечені яблука з чізкейком всередині
Приготування цієї страви не займе багато часу, але її ніжний смак нікого не залишить байдужим
Звичну і, здавалося б, нудну страву, запечені яблука, можна перетворити в оригінальний десерт, що тане в роті. Фуд-блогер Марина Долбус, яка публікує фото і рецепти в Instagram під ніком maridol777, пропонує спробувати приготувати просту страву, яка під силу навіть початківцям-кулінарам - яблука з ніжною сирною сердцевинкою з хрустким печивом та солодкою карамеллю.
Склад:
- сир кімнатної температури – 450 г
- цукор - 2/3 склянки
- екстракт ванілі – 1 ч. л.
- яйця – 2 шт.
- середні яблука – 8 шт.
- карамель, печиво для подачі
Спосіб приготування:
1. Змішайте сир, цукор і екстракт ванілі, поки маса не стане повністю гладкою. Додайте яйця і перемішайте до однорідної консистенції.
2. Попередньо розігрійте духовку до 150 °С.
3. Відріжте 1/4 верхної частини яблук та видаліть серцевину і приблизно 2/3 всієї м'якоті фрукта.
4. Заповніть кожне яблуко сирною сумішшю, залишивши зверху трохи місця.
5. Додайте яблука у формі для випічки і випікайте в духовці близько 45-50 хв - до тих пір, поки вони не стануть м'якими, але збережуть форму і не тріснуть.
4. Дайте яблукам з начинкою повністю охолонути, зверху посипте крихтою печива і полийте карамеллю.
До речі, популярна телеведуча Лілія Ребрик поділилася з шанувальниками рецептом хрусткого і апетитного флорентійського печива в шоколаді.
Раніше ми пропонували читачам спробувати приготувати куряче філе в арахісовій пасті, яке гарантовано здивує поєднанням незвичайних смаків.
Нагадаємо, що до святкового столу доречним буде різдвяний пунш – його класичний рецепт порадує гостей і домочадців.