Супер-економні і смачні котлети з недорогої риби - мороженої салаки
Українські супермаркети зараз пропонують досить обмежений вибір продуктів. Ситуація тимчасова і в більшості міст її намагаються вирішити, як можна швидше. Однак приготувати смачну страву можна і з недорогих продуктів, наприклад – котлети або салаки.
Як приготувати котлети з салаки або іншого виду недорогої риби – читайте нижче.
Інгредієнти
Салака морожена (або інша недорога риба) – 700 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Масло рослинне - 1 ст. ложка
Яйце – 1-2 шт.
Білий хліб – 150 г
Сухарі, сіль, перець - до свого смаку
Спосіб приготування
Рибу розморозьте, добре промийте і почистіть. Відокремте голови, нутрощі та витягніть хребет, зріжте плавники. Промийте проточною водою і залиште в друшляку, щоб стекла вся зайва вода.
Цибулю і моркву потрібно очистити, моркву натерти на крупній тертці, а цибулю просто дрібно нарізати.
На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажте цибулю і моркву – хвилин 5, до м'якості та готовності.
Шматочок черствого хліба замочіть в холодній воді на 15-20 хвилин. Відіжміть добре.
Рибу, хліб - перекладіть в блендер і перебийте до стану фаршу.
Перекладіть фарш в глибоку миску, додайте обсмажені овочі, збийте 1-2 яйця (залежить від консистенції фаршу).
Додайте сіль, перець і інші спеції – до свого смаку.
Фарш добре перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. Не додавайте в фарш борошно або сухарі – це зробить його гумовим.
Котлети сформуйте мокрими руками та викладайте на розігріту сковороду. Також можна обваляти котлети в панірувальних сухарях. Смажте 3-4 хвилини з кожного боку на помірному вогні.
Готові котлети викладайте на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Котлети з салаки
Нагадаємо, раніше ми писали про те, Клопотенко поділився рецептами українських страв з картоплі.
Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!