ua en ru

Суп-пюре з гарбуза: просто, корисно і дуже смачно

Суп-пюре з гарбуза: просто, корисно і дуже смачно Фото: гарбузовий суп (instagram.com/mamaslet)

У різноманітті овочів гарбуз відрізняють багаті смакові якості

Гарбуз - один з найпопулярніших осінніх продуктів. Він допомагає поліпшити зір, дуже корисний для травлення, зміцнює стінки судин і нормалізує водно-сольовий баланс людини. На сторінці Mamaslet у Instagram опублікований простий рецепт гарбузового супу-пюре, який може приготувати кожен, без будь-яких зусиль.

Нагадаємо, що гарбуз багатий корисними речовинами: каротином, клітковиною, вітамінами С, Е, РР і Т і групи В, солями фосфорної кислоти, калієм, кальцієм, магнієм і залізом. Тому страви з гарбуза також особливо корисні тим, хто страждає від гіпертонії, ожиріння та сповільненого обміну речовин.

Суп-пюре з гарбуза - не просто смачно, але й красиво!

Склад:

  • Середній гарбуз
  • Морква 3 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана (20%) 150 г
  • Гарбузове насіння
  • Сіль
  • Мускатний горіх

Порядок приготування:

Головний секрет в тому, що овоч перед приготуванням необхідно запекти.
Для цього проткнути овоч зверху спицею і запікати близько чверті години при температурі 180 С. Далі потрібно зрізати верх.

Моркву, часник і цибулю нарізати шматочками.

Обсмажити овочі в невеликій кількості олії 5-7 хвилин, помішуючи.

Очистити гарбуз від шкірки та насіння, нарізати кубиками.

Додати до обсмажених овочів, влити літр окропу або бульйону.

Варити до готовності.

Суп-пюре з гарбуза: просто, корисно і дуже смачно

Коли гарбуз звариться, збити суп блендером, додати спеції за смаком. Влити сметану, довести до кипіння, вимкнути. Подавати з сухариками або крутонами, гарбузовим насінням.

Відео: цікаві факти про їжу (РБК-Україна)