Суп-пюре з гарбуза: просто, корисно і дуже смачно
У різноманітті овочів гарбуз відрізняють багаті смакові якості
Гарбуз - один з найпопулярніших осінніх продуктів. Він допомагає поліпшити зір, дуже корисний для травлення, зміцнює стінки судин і нормалізує водно-сольовий баланс людини. На сторінці Mamaslet у Instagram опублікований простий рецепт гарбузового супу-пюре, який може приготувати кожен, без будь-яких зусиль.
Нагадаємо, що гарбуз багатий корисними речовинами: каротином, клітковиною, вітамінами С, Е, РР і Т і групи В, солями фосфорної кислоти, калієм, кальцієм, магнієм і залізом. Тому страви з гарбуза також особливо корисні тим, хто страждає від гіпертонії, ожиріння та сповільненого обміну речовин.
Суп-пюре з гарбуза - не просто смачно, але й красиво!
Склад:
- Середній гарбуз
- Морква 3 шт.
- Часник 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана (20%) 150 г
- Гарбузове насіння
- Сіль
- Мускатний горіх
Порядок приготування:
Головний секрет в тому, що овоч перед приготуванням необхідно запекти.
Для цього проткнути овоч зверху спицею і запікати близько чверті години при температурі 180 С. Далі потрібно зрізати верх.
Моркву, часник і цибулю нарізати шматочками.
Обсмажити овочі в невеликій кількості олії 5-7 хвилин, помішуючи.
Очистити гарбуз від шкірки та насіння, нарізати кубиками.
Додати до обсмажених овочів, влити літр окропу або бульйону.
Варити до готовності.
Коли гарбуз звариться, збити суп блендером, додати спеції за смаком. Влити сметану, довести до кипіння, вимкнути. Подавати з сухариками або крутонами, гарбузовим насінням.
Відео: цікаві факти про їжу (РБК-Україна)