Дієтолог Олена Кален поділилася основами правильних харчових звичок
Якщо ви хочете не тільки схуднути, але і залишатися стрункою і красивою - слід перейти на здорове харчування. Для тих, хто не знає, з чого ж почати і в чому воно полягає, популярний дієтолог Олена Кален на своїй сторінці в Instagram розкрила основні принципи даної системи харчових звичок.
"Ділюся 5 правилами здорового харчування, щоб воно сприяло зміцненню здоров'я, допомагало залишатися стрункими і красивими", - зазначила експерт.
Топ-5 правил здорового харчування:
⠀
1. Добова калорійність їжі повинна відповідати витратам енергії за день.
⠀
Це правило дозволяє зберегти стрункість і є профілактикою ожиріння. Якщо їжі споживається більше, ніж витрачається, то це призводить до відкладення жиру.
⠀
2. Добовий раціон їжі повинен повністю задовольняти потребу організму в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах, мінералах і інших життєво важливих речовинах.
⠀
Вибирайте більш корисні продукти, збагачені цими нутрицієнтами - фрукти, овочі, м'ясо птиці, яловичина, риба, морепродукти, крупи, цільнозерновий хліб, молочні та кисломолочні продукти, рослинні олії холодного віджиму, сухофрукти, горіхи, яйця.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
3. Надходження їжі в організм має відповідати витратам енергії.
⠀
Якщо витрата енергії більша у першій половині дня, то і споживання в першій половині дня збільшується. Якщо ввечері активної витрати енергії немає, то і споживання їжі знижується. Таке харчування досягається, коли ми приймаємо їжу по голоду і до втамування, а не по часу, рівними порціями.
⠀
4. Вибирайте правильний спосіб приготування, при якому зберігаються всі корисні речовини.
⠀
Це запікання, споживання їжі в сирому і вареному вигляді.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
5. Мінімізуйте споживання алкоголю, фастфуда, напівфабрикатів, занадто жирної або солодкої їжі, випічки, газованої води.
⠀
Це допоможе уникнути ожиріння, захворювань шлунково-кишкового тракту, збільшення рівня холестерину, швидкого старіння організму.
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
Нагадаємо, дієтолог Катерина Романова склала список порад, які допоможуть урізати розмір страв і перейти на правильне харчування і при цьому не мучитися від почуття голоду.
Раніше дієтолог Альбін Комісарова назвала здорові альтернативи популярних продуктів на столі.
До речі, дієтолог Тіана Фіалкова розвіяла популярні міфи про відомі цукрозамінники.