Суцільна користь: дієтолог розповіла про ідеальні продукти для стрункості і міцного імунітету
Експерт розповіла про корисні поєднання продуктів для поліпшення травлення
Міцний і здоровий імунітет і злагоджена робота організму в період карантину потрібні як ніколи. Посилити захисні сили, прискорити травлення,а заодно і стати стрункіше допомагають пробіотики - мікроорганізми, вживання яких покращує мікрофлору кишечника. Їх можна отримати з продуктів харчування, якщо грамотно організувати свій раціон, про що раніше розповіла дієтолог Альбіна Комісарова. Тепер на своїй сторінці в Instagram вона навчила, як правильно ввести в раціон пробіотики і коли їх найкраще вживати.
Експерт поділилася готовими рішеннями для тих, хто хоче отримати максимальну користь з їжі, багатої корисними мікроорганізмами. Коли ж краще вживати пробіотики, як і з чим їх поєднувати?
- Не важливо, їсте ви продукт натщесерце чи ні, він все одно чудово засвоїться і пробіотики надійдуть в однаковій кількості.
- Ідеальне поєднання конкретного пробіотика з пребіотиком (їжа для пробіотиків, яка допомагає їм розмножуватися) існує і називається Синбіотики. Але, на жаль, існує лише в БАДах, чарівного продукту немає.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
АЛЕ! Рішення досить просте - споживаючи максимально різноманітні продукти, багаті про - та пребіотиками, ви точно отримаєте потрібні ідеальні комбінації.
Якщо ви помітили, що у вас з'явилося здуття, то починайте поступово вводити пробіотики, по 1-2 продукту на тиждень.
Як почати їсти більше таких продуктів?
- на сніданок з'їдайте білий йогурт без цукру, збагачений біфідобактеріями.
- включайте в свій раціон бобові, заповнюючи 1/4 тарілки
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- скуштуйте нову кухню: місо-супи можуть стати відмінною частиною раціону
- подавайте квашену капусту в якості гарніру
- не забувайте про овочеві салати і цільнозернові продукти.
Ці звички можуть легко увійти в ваш спосіб життя і допоможуть стати стрункішою і здоровіше.
Нагадаємо, що раніше нуриціолог Олена Кален запропонувала легке і поживне вечірнє меню для тих, хто худне.