Експерт перерахували переваги всім добре відомого напою
Кава або чай – традиційні напої, які ми звикли вживати протягом дня. Про їх шкоду і користь ходять міфи, але яким з них віддати перевагу? Про це Instagram розповіла дієтолог Ксенія Шатрова.
Вона привела науково підтверджені факти впливу чаю і кави на організм, а також зазначила, який з цих видів напоїв варто включити в меню.
"Кава та чай - напої з підвищеною кислотністю, тому вони вже будуть кисліше звичайної воду з лимоном, наприклад, а це в свою чергу призводить до закислення організму. Але це не означає, що потрібно просто відмовитися від їх вживання! ️ Просто робити це в адекватних дозах", - написала вона.
Чай - можна, якщо це натуральний напій, а не забарвлена вода. Заварювати чай треба водою не вище 87 градусів. Якщо заливати його окропом, то 60% корисних властивостей цього напою просто зникнуть.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
"Потрібно використовувати тільки натуральні збори і насіння чаю, наприклад зелений, трав'яні збори, каркаде, КУ Цяо (гречаний) і так далі. До речі, саме гречаний чай містить у собі 19 амінокислот, які благополучно впливають на розвиток організму, а також рутин, який міститься в цьому напої, допомагає покращувати циркуляцію крові, знижує рівень крихкості судин і регулює кров'яний тиск!" - підкреслила експерт.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Ксенія зазначила, що майже всі чаї знижують кількість бактерій у ротовій порожнині, підвищують імунітет і знижують рівень тривоги в організмі.
Раніше дієтолог Катерина Толстікова назвала несподівану причину проблем з вагою і здоров'ям.
До речі, професійний дієтолог Тіана Фіалкова розповіла, як правильно поєднувати продукти для користі організму.
до Речі, експерт правильному харчуванню і схудненню Катя Медушкина перерахувала топ-5 вправ для красивого животика.