За рецептом виходить 12 шоколадних кексів
Любителям десертів і солодощів рекомендуємо приготувати маленькі та смачні мафіни, які порадують за чаюванням всю сім'ю. Тим більше, приготування цих кексів не займе багато часу і праці. Рецептом випічки поділилася на своїй сторінці в Instagram фуд-блогер Олександра.
Для випікання маффінів вам знадобляться такі продукти:
Кисле молоко – 200 г
Масло рослинне – 100 г
Яйця – 2
Цукор – 180 г
Борошно – 320 р
Какао - 40 р
Сіль – на кінчику ножа
Розпушувач – 1-1,5 чайної ложки
Цедра одного апельсина або лимона
Шоколад або ягоди - за бажанням.
Рецепт приготування:
В окремій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. В інший з'єднайте рослинне масло, кисле молоко, яйця, цедру. Додайте сухі інгредієнти в рідкі і вимішайте.
⠀
Пам'ятайте, що для мафінів допустимі грудочки в тесті, тому не потрібно домагатися ідеальної однорідності. Зверніть увагу на те, що у всіх може піти різну кількість борошна, але тісто має вийде густе.
⠀
Якщо використовуєте ягоди, то трохи присипте їх борошном і акуратно введіть в тісто. Заморожені ягоди розморожувати не треба. Шоколад поділіть на часточки і застроміть в кожен мафін. Формочку тестом потрібно заповнювати приблизно на 2/3 від обсягу. Для красивої скоринки мафіни перед випічкою можна посипати цукром
⠀
Випікайте при температурі 200 градусів близько 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки.
"Будьте уважні, час випікання орієнтовна і залежить від вашої духовки. В даному випадку я використовувала режим низ-верх, конвекцію включила на останніх п'яти хвилинах для зарум'янювання. Дайте готовим маффинам "настоятися" хоча б ніч. Це робить їх особливо смачними", - підсумувала Олександра.
За рецептом виходить 12 шоколадних мафінів.
Читайте також,як просто приготувати грушевий пиріг з франжипаном.
Раніше ми публікували рецепт віденського пирога з замороженої вишнею, який стане прекрасним доповненням до чаювання.