Омлети є дуже популярним видом сніданку у багатьох українців. Їх готують з овочами, з м'ясними добавками та кожна господиня прагне зробити його ситним і пишним. Багато хто пам'ятає омлети, якими нас годували в дитячому саду. Це були вологі, пишні страви, які можна було розрізати ножем на шматочки.
Кулінари розкрили секрет давно забутої страви та розповіли, як у дитячому садку готували такі незвичайні омлети. Про це пише Ukr.Media.
Відмітна риса такого омлету в тому, що в нього додають багато молока і готують в духовці, а не в сковороді. Необхідно використовувати невелику за площею форму, щоб омлет вийшов високий. Ще один секрет повітряного і смачного омлету – всі продукти повинні бути в рівній кількості.
Склад:
Спосіб приготування:
Яйця немає потреби довго збивати, просто змішати з молоком, посолити та збити віночком до однорідної маси.
Беремо форму для випічки змащуємо її шматочком вершкового масла або рослинною олією, виливаємо масу і ставимо в розігріту духовку до 180-200 градусів.
Запікаємо до готовності – омлет повинен добре піднятися, стати рум'яним.
Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, ріжемо на порційні шматочки та подаємо до столу.
Омлет можна подавати зі сметаною, іншими соусами. Смачним виходить з'єднання зі смаженими грибами, салатами, зеленню.
Пишний омлет, як у дитячому садку
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Клопотенко дав простий рецепт крем-супу з грибів.
А також розповідали про те, що Клопотенко розповів, як приготувати ароматну шинку в духовці.