Секрети ідеального сніданку: дієтолог поділилася важливими зауваженнями
Експерт вказала на нюанси першого прийому їжі за день
Правильний сніданок – це не тільки запорука гарного початку дня, але і стрункої фігури. Саме тому так важливо з толком організувати перший прийом їжі, а як це зробити і на що звернути увагу розповіла дієтолог Лора Філіппова, яка раніше навчила готувати "гарячі перекуси" для зимової пори року. Тепер же на сторінці Instagram вона поділилася правилами приготування смачного і здорового першого за день прийому їжі.
Експерт перерахувала складові ідеального сніданку. Вона вказала, на які важливі моменти слід звернути увагу.
Топ основних правил ідеального сніданку:
- калорійний - нам потрібна енергія вранці!
- але, калорії – корисні, "порожні" калорії надовго вас не наситять і ви будете знову хотіти їсти.
- ситість на 3-4 години. Якщо ви любите вівсянку, але через годину вже голодні, додайте до неї овочі, зелені, трохи білка або ягоди, горіхи. Нас насичує білок і жир.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Маленький і легкий сніданок може провокувати переїдання у другій половині дня. Щільний сніданок набагато краще і корисніше, ніж щільна вечеря. Быльша частина калорій - в першу половину дня.
Ідеальна схема: каша з цільного зерна + овочі, зелень (або ягоди, фрукти) + корисні жири (масло, горіхи, авокадо) + трохи білка (яйце, риба, сир, легке м'ясо, сир).
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Попутно дієтолог поділилася рецептом смачного і ситного сніданку – ледачі вареники.
Знадобиться:
- пачка сиру 5% жирності
- 1 яйце
- 2 ч. л. цукру
- 2-3 ст. л. борошна семола або манка з твердих сортів пшениці
- дрібка солі
- цільнозернове борошно для обвалювання вареників
- сметана, ягоди, фрукти - для подачі
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Спосіб приготування:
- Яйце збиваємо з цукром і дрібкою солі. Цукор можна частково замінити на ванільний.
- Додаємо сир і добре вимішуємо до однорідної маси.
- Додаємо семолу або манку, залишаємо на 10-15 хв.
- Присипаємо руки цільнозерновий борошном, формуємо з сирної маси "ковбаску" і ріжемо її на шматочки.
- У киплячу підсолену воду акуратно опускаємо вареники, перемішуємо (краще це робити ложкою-дуршлаком).
- Як тільки вареники спливли, варіть їх ще 2-3 хвилини.
- Подавати з вершковим маслом або сметаною, з фруктами або ягодами.
Нагадаємо, що дієтолог Ольга Шаевская назвала головні міфи про дієти.