Збалансоване харчування: дієтолог розповіла про ази
Фахівець розповіла, з чого складається збалансований раціон
Що означає харчуватися повноцінно і збалансовано? Як створити здоровий вітамінний раціон, який забезпечить організм усім необхідним і при цьому урізноманітнити меню? На ці питання відповіла дієтолог Лора Філіппова.
Харчуватися збалансовано - це означає, що у вашій тарілці повинні бути в балансі:
- і білки,
- жири,
- і вуглеводи.
В різних пропорціях в залежності від часу прийому їжі, ваших цілей і ще інших факторів. Але повинні бути. Чим більше розмаїття, тим більше шансів у вашого організму зібрати всі корисні і потрібні йому нутрієнти.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Ми здатні перетравлювати за раз різні види їжі одночасно! Приклад "нудного" сніданку: каша і капуста
⠀
Приклад "радісного" сніданок: каша, капуста свіжа, капуста квашена, шматочок авокадо, зелень, помідор, сир.
⠀
Овочевий гарнір - прекрасний привід для прояву фантазії! Це можуть бути свіжі овочі та зелень + трохи морської або квашеної капусти + запечена гарбуз або буряк + овочі гриль або запечені + відварні або на пару — одночасно в рамках порції!
⠀
Харчуйтеся різноманітно! Це і смачно, і красиво, і корисно! Створення красивої тарілки з їжею - це дуже корисно і цікаво.
Нагадаємо, що раніше нутриціолог Надія Пахірко запропонувала топ-5 варіантів корисних гарнірів для зниження ваги.