Лікар-нутриціолог і дієтолог розповіла, який весняний суп найкорисніший. Вона порадила додати це перше блюдо в раціон і зазначила, що вживання цього супу знизить тягу до солодкого.
Про те, який суп потрібно готувати хоча б один-два рази на тиждень навесні – розповіла Ольга Деккер на своїй сторінці в Instagram.
"Найкорисніший суп сочевичний, оскільки в його складі найбільше рослинного білка. Також сочевиця – це чемпіон за вмістом клітковини. Але найголовніше, сочевиця є хорошим джерелом триптофану – амінокислоти, яка в людському організмі перетворюється в серотонін", - написала спеціаліст і додала, що саме серотонін відповідає в організмі за бажання з'їсти солодке.
"Коли його мало, ми хочемо солоденького. Почнете їсти сочевицю – перестанете зриватися на солодке", - пояснила Ольга Деккер.
Вона запропонувала свій рецепт сочевичного супу з курячим м'ясом.
Склад:
Червона сочевиця – 300 грамів
Лук -1 шт.
Помідор - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
М'ясо курки (бажано грудка) -200 грам
Рослинна олія - для смаження овочів
В каструлю з водою покладіть м'ясо курки та сочевицю. Овочі порізати кубиками, а моркву натріть на тертці. Овочі слід згасити на сковороді з додаванням масла.
Всі овочі перекладіть в каструлю з сочевицею і м'ясом і варіть ще 15 хвилин. Готовий супчик подрібніть за допомогою блендера і розкладіть по тарілках.
Суп-пюре з м'ясом можна прикрасити грінками, зеленню, яйцем або лимоном. Можна подавати як основну страву до обіду або вечері.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що дієтолог розвінчала міф про те, що не можна їсти на ніч.
А також розповідали про те, що фахівці назвали продукти, які повинні бути в раціоні у будь-якої жінки після 40 років.