Ситні салати на Новий рік 2019 із оригінальною подачею та легкі варіанти святкових закусок
Одним із головних частувань святкового столу є салати. На Новий рік 2019 їх рекомендують готувати з овочів, риби, м'яса птиці і яловичини, щоб задобрити символ наступних 12 місяців - Жовту Свиню. Смачні та оригінальні рецепти новорічних салатів - в нашій добірці.
Новорічна закуска за мотивами популярного "Оселедця під шубою" відрізняється більш ніжним смаком і кислинкою.
Необхідні інгредієнти:
Тушки кальмарів розморозити, помити, нарізати соломкою або кільцями, підсолити. На сковороді розігріти трохи олії, викладати кальмари порціями і обсмажувати протягом 1 хвилини до придбання матового відтінку.
Зварити яйця, відокремити білки від жовтків і натерти на дрібній тертці. Нарізати ківі маленькими кубиками (або яблуко, окропивши лимонним соком).
Огірки нарізати соломкою, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Після цього віджати.
Сир натерти на тертці. Подрібнити часник, порубати зелень і горіхи.
Всі інгредієнти викладати на блюдо шарами, трохи промащуючи майонезом:
Перед подачею охолодити протягом 2 годин, прикрасити зеленню і вареними креветками.
Ще один легкий салат на Новий рік, приготування якого займе не більше 15 хвилин.
Знадобляться наступні продукти:
Крабові палички і огірок слід нарізати соломкою, сир натерти на крупній тертці, додати моркву, майонез, перець і сіль. Все перемішати, викласти на блюа і прикрасити зеленню і зернятками граната.
Ситний і красивий в подачі салат "Ялинка" готується з таких інгредієнтів:
Куряче філе, яйця, овочі зварити і остудити. Все нарізати дрібними кубиками, яйця - на тертці. Цибулю подрібнити кубиками і обсмажити на олії до прозорості, потім додати шампіньйони, нарізані слайсами, смажити до готовності.
Кожен шар салату промазати майонезом:
На верхній шар викласти гілки кропу, зробити прикрасу "гірлянду" з кукурудзи і гранату. Дати салату настоятися в холодильнику пару годин.
Смачний салат у формі символу наступаючого року готується не зі свинини. Головний інгредієнт, рибу холодного копчення, доповнюють відварні сезонні овочі.
Рибу очистити від кісток, нарізати дрібними кубиками. Овочі та яйця відварити, натерти на тертці. Яблуко подрібнити на тертці, скропити лимонним соком.
Викладати в такій черговості: риба, картопля, яблуко, морква, яйця, буряк. Кожен шар промащувати майонезом. Декорувати салат (із маслин зробити очі і п'ятачок, з ковбаси - вушка, копитця і хвіст).
Дуже смачний і поживний салат-закуска для святкового столу швидко готується і потребує таких інгредієнтів:
Лук підсмажити з печерицями на рослинній олії. Язик відварити і нарізати соломкою, яйця подрібнити кубиками, огірки - соломкою. Змішати всі інгредієнти з майонезом і петрушкою і викласти в салатник перед подачею.
Раніше ми публікували рецепти простих і смачних страв для новорічного меню.
Нагадаємо, дієтолог дала корисні поради, як зберегти фігуру під час новорічних свят.
Відео: РБК-Україна