Салат з гарбузом і кіноа: ситно, смачно і корисно
Такий салат може бути повноцінною стравою
Відома українська дієтолог Світлана Фус поділилася корисним рецептом салату з гарбузом і кіноа, який не тільки смачно наситить, але також і зміцнить ваше здоров'я.
"Можна подати як гарнір або як самостійне блюдо. Відмінно підійде в якості обіду з доповненням білкової страви", — зазначає дієтолог.
Салат з гарбуза і кіноа від Світлани Фус (фото: instagram.com/dietolog.fus)
Салат з гарбузом і кіноа, інгредієнти:
- кіноа — 100 гр.
- вода — 200 мл
- гарбуз — 250 гр.
- шпинат свіжий — 1 упаковка
- кедрові горіхи — 1 жменя
- пармезан — 50 гр.
До речі, раніше дієтолог пояснила, як правильно вживати горіхи і зберегти в них вітаміни.
Інгредієнти соусу:
- оливкова олія — 1 ст. л.
- лимонний сік — 1 ст. л.
- мед рідкий — 1 ч. л.
- сіль, перець — за смаком
- бальзамічний соус — 1 ч. л.
Салат з гарбуза і кіноа, спосіб приготування:
- Гарбуз почистити, розрізати на шматочки і випікати в добре розігрітій духовці при температурі 200 С — 25-30 хвилин.
- Кіноа відварити згідно до інструкції на упаковці, попередньо замочивши.
- Обсмажити на сухій сковороді кедрові горіхи.
- Листя шпинату вимити, просушити.
- Для соусу: вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, мед, сіль, перець і перемішати.
- Змішати листя шпинату, гарбуз, нарізану кубиками, і кіноа. Додати смажені горіхи і пармезан (будь-який твердий). Заправити салат і прикрасити бальзамічним соусом.
Також доповніть свій сніданок або обід шпинатно-яєчною запіканкою, яку можна приготувати без борошна і масла! Рецептом корисної страви поділився український дієтолог Андрій Маковецький.
На десерт можете приготувати італійське печиво біскотті, до складу якого також входять різні горішки.
Відео: РБК-Україна