Різдвяний десерт: пряний клафуті з вишнею
Прянощі і ягоди - відмінне поєднання для святкового десерту
Не існує десерту простіше, ніж клафуті, вважає відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко. А ще це дуже смачно: пряно, кисло-солодко, ніжно.
Клафуті з вишнею
Інгредієнти:
Борошно – 100 г
Яйце – 2 шт.
Цукор – 100 г
Молоко – 200 мл
Вишня – 300 р.
Лимон (цедра) – 1 шт.
Аніс – 1 шт.
Гострий перець – за бажанням.
Фото: Клафуті з вишнею ( фото надані прес-службою Євгена Клопотенко)
Етапи приготування:
1. Борошно просіваємо через сито і додаємо цукор.
2. Поступово вливаємо молоко і додаємо яйця, вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
3. Жаростійку форму змащуємо маслом, посипаємо сумішшю борошна і цукру. Вливаємо тісто.
4. Беремо вишні, один аніс і викладаємо на тісто. Додаємо лимонну цедру і, за бажанням, трохи гострого перцю.
5. Випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин - все залежить від потужності духовки. Десерт готовий.
Крім того, нещодавно ми пропонували рецепт від популярної телеведучої Ольги Фреймут, вона розповіла про улюблену страву своїх дітей, і поділилася своїм рецептом з підписниками в Instagram.
Ще один рецепт - від кулінарного експерта, ресторатора і судді шоу МастерШеф Тетяни Литвинової. Кулінар поділилася в Instagram рецептом смачногї і корисногї страви з незвичайним поєднанням продуктів: кіноа з баклажанами, нутом, фенхелем, морквою, курагою і апельсинами.
Також ми писали про те, що шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом м'ясного рулету, який обов'язково стане коронною стравою на святі.
Топ-10 найкрасивіших міст світу в період новорічних свят (фото: РБК-Україна)