Рецепт від дієтолога: шпинатно-яєчна запіканка без муки та олії
Зазначений рецепт розрахований на 8 порцій, хоча можна зробити й на меншу кількість людей
Запіканка без муки — це менша калорійність та практично відсутність вуглеводів, які швидко стають жирами. Рецептом такої дієтичної та дуже корисної запіканки поділився український дієтолог Андрій Маковецький.
"Така запіканка ідеальна для сніданку (хоча можете нею і обідати, і вечеряти, адже там менше калорій)", — зазначає на своїй facebook-сторінці Маковецький.
Дієтолог зазначає, що порція розрахована на 8 людей (якщо потрібно менше порцій, то просто візьміть посудину поменше. На 1 людину — максимум 3 яйця).
Шпинатно-яєчна запіканка, інгредієнти:
- яйця категорії СО (найвища категорія — вага одного яйця в середньому становить 72 грама)
- шпинат — 200 г
- помідори чері — 16 шт.
- каперси (по бажанню)
До речі, раніше LITE писав, що у яйцях міститься лютеїн, який допомагає зберігати шкіру пружною і сяючою.
Шпинатно-яєчна запіканка, спосіб приготування:
- На розігріту сковорідку додати шпинат і просмажити 2-3 хв.
- Вбити яйця, накрити кришкою, підсолити і залишити на 5 хв. на великому вогні.
- Виставляємо зверху помідори чері. Потім ще 5 хвилин просмажити на малому вогні.
- Кришку не відкриваємо, щоб гаряча пара допомагала доготувати верхню частину запіканки. Якщо у вас погано закривається кришка, або багато пари виходить і запіканка зверху ще сира — сміло можете поставити її у духовку доготуватися, на температу в 100 градусів з ОБОВЯЗКОВО увімкненим обдувом).
- І все — готово.
- До речі, замість шпинату може бути також і броколі чи морська капуста. В такому випадку вони мають бути нарізані мілкими шматочками.
Шпинатно-яєчна запіканка (фото: facebook.com/andremac.health)
А на сніданок рекомендуємо приготувати смаколики за іншими рецептами.
Приміром, раніше ми писали, як приготувати популярне італійське печиво біскотті з горіхами. І нехай назва вас не турбує — рецепт простий та доступний.
Також розгляньте кекс з сухофрутками — це не менш корисний та швидкий у приготуванні десерт.
Відео: РБК-Україна