Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню
Експерт навела приклад детокс-раціону на день
Детокс організму необхідний для повного очищення від шлаків і токсинів, тому до нього часто вдаються не тільки ті, хто худне. Але робити це варто правильно і грамотно, щоб не домогтися зворотного ефекту і не отримати відчутний удар по здоров'ю. Про правильне детокс-меню розповіла нутриціолог Ганна Нікольська в Instagram, яка раніше поділилася список соків для оздоровлення організму.
Спробуйте дотримуватися цієї покрокової схеми протягом тижня і вже отримаєте помітні результати.
- Після пробудження: стакан води з соком чверті лимона
- Через 15 хвилин: стакан води і 1 ч. л. меленого насіння льону
- Зробіть масаж сухою щіткою (або щільною рукавичкою-мочалкою) 2 хвилини
- Прийміть теплий душ
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Меню на день може бути наступним:
На сніданок зробіть білковий коктейль:
- попередньо замочена і ранок промита зелена гречка (50 гр)
- 1 ківі
- 1/2 чашки малини (можна заморожену)
- рослинне молочко (мигдаль/кокос/кунжут)
- 1 ст. л. насіння (гарбуз або конопляні)
Все в блендер, їсти ложкою повільно.
- Обід 1 частина:
Зробити салат - свіжі огірки, кінза (або петрушка), домашня тахіні.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
- Обід 2 частина:
Рагу з соусом:
100 гр с/м стручкової квасолі
50 гр з/м зеленого горошку
Жменю активованих горіхів (фундук або мигдаль)
Цедра 1/4 апельсина
1 ч. л. кокосового масла
Відварити квасолю і горох. Зробити соус: змішати масло, цедру і порубані горіхи, все з'єднати разом.
- Вечеря
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Крем-суп: відварити кабачок і картоплю і пару печериць, всі сблендерити з невеликою кількістю рослинного молочка, додати сіль, перець, куркуму і мускатний горіх.
Між сніданком і обідом випити 0.7 – 1 л рідини (підійде відвар шипшини), з 1 ч. л. меленого льняного насіння. Після обіду повторити. Важливо витримати до/після їжі 40 хвилин.
Раніше дієтолог Світлана Конакова розповіла, які страви краще не їсти на сніданок.