Як розрахувати оптимальні порції при схудненні: дієтолог поділилася шпаргалкою
Експерт розповіла, як харчуватися тим, хто звик до багаторазового прийому їжі
Професійний дієтолог Крістіна Лобановська переконана, що розмір порцій залежить від кількості прийомів їжі протягом дня. На сторінці в Instagram вона навела приклади меню і розповіла про тонкощі грамотно складеного раціону для бажаючих схуднути.
Зазвичай можна визначити на око розмір порції, але краще дотримуватися певної схеми, яка не дозволить з'їсти зайвого і контролювати розмір страв.
Скільки потрібно їсти, щоб схуднути при при чотириразовому харчуванні:
- на сніданок можна з'їсти 350-400 грам їжі,
- на другий прийом їжі - до 800 грам,
- на третій - до 300 грам,
- на четвертий - 400 грам.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Порція для схуднення при пятиразовом харчуванні:
- на сніданок можна з'їсти 350-400 грам їжі,
- на другий сніданок - 150-200 грам,
- на обід - до 800 грам,
- на полуденок - 150-200 грам,
- на вечерю - до 400 грам.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
І, нарешті, при шестиразовому харчуванні кількість споживаної їжі на
кожен прийом не повинна перевищувати 250-300 грам. Зауважте, у зазначений прийом їжі включається і рідина.
Раніше професійний дієтолог Альбіна Комісарова опублікувала рецепти ідеальних салатних заправок, які допоможуть зробити страву смачніше і не нашкодять фігурі.
До слова, дієтолог Ольга Усенко розкрила секрет, як харчуватися без обмежень і підібрати оптимальне поєднання продуктів, не набравши при цьому у вазі. Вона також дала пораду тим, хто зібрався влаштувати "свято шлунка", як зробити це без наслідків для фігури.
До речі, дієтолог Наталія Кошкіна дала рекомендації, як швидко прибрати жирові відкладення під час занять спортом.