Весна в Україні в самому розпалі. Тому саме час насичувати організм вітамінами. Але не слід забувати й про підтримку фізичної форми. У цьому всьому допоможе смачна і корисна їжа. Наприклад, овочевий салат з запеченим буряком по рецепту Євгена Клопотенка.
Одним словом, тримайте рецепт і покрокову інструкцію приготування страви, від якої ви не лише схуднете, а й наберетесь сил!
"У кожного українця у хаті є буряк. А якщо немає, то це тому, що вчора був борщ і буряк закінчився. У будь-якому випадку, буряк колись буде. І якщо борщ вже зварений та з‘їдений, а буряк лишився, то зробіть з буряка салат. Простенький. З горішками, курагою, петрушкою та йогуртом", - розповідає Клопотенко.
Салат і дійсно "простенький". Адже вам знадобиться лише час, аби запекти буряк, все ж інше займе не більше 10 хвилин.
Для того, щоб приготувати дві порції салату, вам знадобиться:
Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Ретельно помийте 2 буряки та викладіть у форму для запікання. Поставте у розігріту духовку на 1,5-2 години, в залежності від розміру.
Готовим бурякам дайте охолонути та поріжте шматочками за бажанням: соломкою, кубиками чи тонкими слайсами. Шкурку можна не очищати.
Подрібніть ножем зелень 10 гілочок петрушки. Поріжте невеликими часточками 75 г кураги і 50 г волоських горіхів.
Викладіть у миску буряк, додайте петрушку, горіхи та курагу. Притрусіть 2 столові ложки гарбузового насіння. Посоліть та поперчіть до смаку, додайте 2 столові ложки йогурту для заправки.
Перемішайте салат і насолоджуйтесь його божественним смаком!
Раніше знаменитий кулінар розкрив секрет ідеальних курячих ніжок.
Також тримайте поради Клопотенка щодо того, як правильно зберігати продукти без холодильника.
А ще читайте, які продукти підсилюють тривожний стан.