Як приготувати енергетичні батончики самостійно: стануть в нагоді в будь-якій ситуації
Енергетичні батончики можуть стати відмінним варіантом перекусу в дорозі або ж в умовах, коли немає можливості повноцінно поїсти. Ці батончики готуються просто, не займають багато місця, але здатні відмінно підтримати сили.
Як приготувати енергетичні батончики самостійно з продуктів, які є в наявності, розповіли в Zaxid.net.
Найпопулярніші інгредієнти - вівсянка, сухофрукти, горіхи. У них можна додавати також шоколад, кокосову стружку, овочі або фрукти.
Батончики із сухофруктів
- Ізюм 100 г
- фініки 100 г
- курага 100 г
- вівсяні пластівці 100 г
- суміші горіхів і насіння 100 г
- апельсиновий сік 3 ст. л.
Замочити сухофрукти на 10-15 хв в теплій воді та видалити кісточки (якщо потрібно). Перебити в блендері по черзі: м'які сухофрукти до однорідної маси, потім вівсянку до крихти та горіхову суміш.
Змішати всі інгредієнти, додати апельсиновий сік. Викласти масу на пергамент або змащене деко маслом і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Випікати в розігрітій до 180°C духовці 20-30 хв. Готовий брикет розрізати на 10 частин.
Батончики з шоколадом і родзинками
- твердий темний шоколад 100 г
- волоські горіхи 100 г
- Ізюм 50 г
- фініки 250 г
- вівсяні пластівці 300 г
- мед 2 ст. л.
- журавлина або інші в'ялені ягоди 50 г
Вівсяні пластівці викласти на деко і підсушити в духовці на 170 градусів протягом 10 хв, потім подрібнити в блендері. Горіхи та шоколад подрібнити ножем або в блендері у велику крихту. Видаліть кісточки з фініків і подрібніть в блендері. Змішайте всі інгредієнти.
Форму застелити харчовою плівкою. Суміш викласти у форму і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Покласти в морозилку на 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Бажано кожен загорнути в плівку.
Батончики з яблуком і арахісом
- сушені яблука 100 г
- арахіс 100 г
- фініки 250 г
- вівсяні пластівці 100 г
- мед 2 ст. л.
- журавлина або вишня в'ялена 50 г
- кориця 1 ч. л.
- насіння кунжуту 2 ст. л.
Вівсяні пластівці викладіть на деко і підсушіть в духовці на 170° 10 хвилин, потім подрібніть в блендері. Арахіс і яблука подрібнити ножем або в блендері у велику крихту. Видалити кісточки з фініків і подрібнити в блендері. Додати кунжут. Змішайте всі інгредієнти.
Форму застелити харчовою плівкою. Суміш викласти у форму і сформувати брикет товщиною не більше 2 см. Покласти в морозилку на 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Готовий брикет розрізати на кілька батончиків. Бажано кожен загорнути в плівку.
Мигдалево-кокосові батончики
- мигдаль 100 г
- кокосова стружка 50 г
- Ізюм 100 г
- курага 50 р.
- щіпка кориці
Мигдаль, родзинки та корицю подрібнити в блендері. Додати курагу і знову перемішати в блендері. Додати кокосову стружку і перемішати ще раз.
Готову масу розкачати. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 40 хв, Потім розрізати на квадратики. Бажано кожен загорнути в плівку.
Морквяні батончики з сиром
- терта морква 200 г
- насіння гарбуза 50 г
- волоські горіхи 100 г
- насіння соняшнику 50 г
- мелений коріандр 1 ч. л.
- щіпка солі
- терте яблуко 1 шт.
- вівсянка 100 г
- тертий сир 150 г
- томатний сік 100мл.
Змішайте всі складові. Покласти на деко Папір для випікання, на нього викласти суміш шаром товщиною не більше 2 см. Підсушити при 170°C протягом 40-50 хв та розрізати на маленькі прямокутники.
Кокосово-бананові батончики
- банани 2 шт.
- фініки 300 г
- кокосова стружка 150 г
- вівсяні пластівці 400 г
- насіння соняшнику 3 ст. л.
Видалити кісточки з фініків. Фініки та банани подрібнити в блендері до стану каші. Змішайте всі інгредієнти. Викласти масу на пергамент або змащене маслом деко і сформувати брикет товщиною не більше 2 см.
Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин. Готовий брикет розрізати на кілька частин.
Вівсяні батончики з кленовим сиропом
- вівсяні пластівці 400 г
- мигдальне масло 200 мл.
- ванілін
- кленовий сироп (можна замінити медом) 100 мл.
- яйця 2 шт.
- кокосова стружка 100 г
- щіпка соди.
Розігріти духовку до 160°C. Змішати вівсяні пластівці, сироп, соду, яйця і ванілін. До готової суміші додати кокосову стружку і знову перемішати. На форму для випічки покласти папір для випічки та викласти на неї приготовлену суміш.
Випікайте протягом 10-15 хвилин, поки суміш не стане коричневого кольору. Розрізати на прямокутники.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Клопотенко розповів, як надовго зберегти свіжість продуктів без холодильника.
Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!