Як запобігти зривів при правильному харчуванні: інструкція для тих, хто худне
Експерт дала поради тим, хто хоче запобігти зриви при схудненні
Часто при переході на правильне харчування настає момент, коли дуже хочеться махнути на все рукою і спокуситися на булочку або шматочок торта. Звичайно, якщо це одноразова акція, то нічого страшного в цьому немає. Але як бути, якщо нав'язливі думки про смачну, але не корисну їжу буквально таки підштовхують до харчового зриву і повернення до звичного не корисного меню? Дієтолог Ольга Усенко на сторінці в Instagram розповіла, як не зірватися під час переходу на правильне харчування і що для цього варто робити.
Експерт зазначає, що правильний раціон повинен складатися на 80% із здорової їжі і 20% можна відвести на улюблені продукти.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Що робити при бажанні зірватися і закинути правильне харчування (ПП):
- Приберіть правильне харчування до моменту поки ви не захочете до нього повернутися, але з кількома нюансами:
- воду ми п'ємо правильно;
- овочів з'їдаємо з кожним прийомом їжі по 200-300 гр;
- на вечерю їмо тільки овочі і білок, без солодкого і смачного;
- все смачне до 17:00 і вся неправильна їжа теж.
- Усвідомлено підходимо до переходу на ПП, розуміючи яка мета і для чого вам це потрібно і цей результат.
- Робимо правильне харчування смачним і цікавим, воно насправді не відрізняється від будь-якого іншого харчвання, питання уміння готувати і бажання
- Сідаємо й пишемо, що для вас неправильна їжа, а що – ПП.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Неправильна їжа полягає в білій муці, трансжирах, соусах, смакових добавках. Коли ви розумієте, що такого роду їжа впливає на вашу шкіру, волосся, здоров'я в цілому, питання вживання зникає саме.
Раніше дієтолог Лора Філіппова розповіла про білок молодості – колагені та фактори старіння шкіри.
Нагадаємо, що раніше Лора Філіппова назвала масло, яке варто включити в раціон тим, хто хоче обзавестися стрункою фігурою.
До речі, дієтолог Альбіна Комісарова повідала, скільки разів на день потрібно їсти тих, хто худне.